Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasna zabluda

Upalila vam se lampica za ulje? Evo što obavezno morate učiniti

autocesta
Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija
18.10.2019.
u 11:41

Svatko tko nastaviti voziti unatoč tom upozorenju, riskira katastrofalan kvar motora

Ako vam tijekom vožnje u automobilu zasvjetli crvena lampica sa simbolom kantice ulja, to ne znači samo da je pao pritisak ulja u motoru, nego i da trebate odmah zaustaviti automobil i ugasiti ga.

Ta lampica upozorenja ne znači da negdje u bliskoj budućnosti trebate doliti ulje u motor, upozorava Wolfgang Sigloch iz njemačke agencije za inspekciju vozila. "To je raširena i opasna zabluda", naglašava.

"Upozorenje da je pritisak ulja pao znači da je vozilo možda pred velikim kvarom motora ili da se to već dogodilo".

Svatko tko nastaviti voziti unatoč tom upozorenju, riskira katastrofalan kvar motora, ističe Nijemac.

Isti je slučaj i s još nekim crvenim ili žutim lampicama u automobilu, poput one sa simbolom termometra koji upozorava na probleme s hlađenjem motora. Vozači tada trebaju zaustaviti vozilo i pokušati pronaći uzrok upozorenja.

Pri tome im može pomoći priručnik za vozilo ili poziv mehaničaru ili proizvođaču automobila, a kada je to potrebno i vučnoj službi.

Video: Dva milijuna eura vrijedan Rimac automobil razbio se o zid

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije