Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENEVA MOTOR SHOW

Umjesto u Ženevi, noviteti će se predstaviti virutalno

Rimac C_Two
Foto: Rimac Automobili
1/3
03.03.2020.
u 10:38

"Razočarani smo otkazivanjem jer smo uložili puno truda, vremena i novca u organizaciju sajma. Ali, imamo plan B i uskoro ćemo javnosti predstaviti novosti", kažu u Rimac Automobilima.

Najznačajniji salon automobila na svijetu, Geneva Motor Show, koji je u svom jubilarnom 90. izdanju vrata novinarima trebao otvoriti danas, u posljednji je čas - u petak - otkazan zbog opasnosti od širenja epidemije koronavirusa. Do otkazivanja je došlo nakon što je švicarska vlada zabranila javna okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi. Dakle, zbog više sile.

“Financijske posljedice za sve koji su uključeni u događaj su značajne i morat će ih se procijeniti u narednim tjednima. Jedno je sigurno: ulaznice već kupljene za događaj bit će vraćene”, objavili su organizatori.

Tako će visoke troškove zbog ulaganja u izložbeni prostor i popratne izdatke morati podnijeti sami izlagači, budući da je razlog otkazivanja viša sila. Bit će to još jedan udarac za proizvođače automobila, koji sve češće odustaju od salonskih priredbi zbog visokih troškova i upitne isplativosti. Mnogi od njih objavili su da će danas umjesto predstavljanja na salonu u Ženevi održati konferencije za novinare koje će izravno prenositi na internetu pa ćemo uskoro doznati sve pojedinosti o nesuđenim ženevskim novitetima.

Tako će se Geneva Motor Show 2020. pretvoriti u virtualni salon. Za neke od premijera već imamo fotografije i osnovne informacije. Već tradicionalno u Ženevi su trebali izlagati Rimac Automobili, a zvijezda štanda je trebao biti unaprijeđeni superautomobil C_2, koji je nakon dvije godine iscrpnih testiranja i ispitivanja trebao zasjati pod svjetlima reflektora uz predstavljanje novog imena automobila.

Rimac C_Two
1/3

– Razočarani smo otkazivanjem jer smo uložili puno truda, vremena i novca u organizaciju sajma. Ali, imamo plan B i uskoro ćemo javnosti predstaviti novosti – kažu u Rimac Automobilima.

Hit salona trebali su biti hibridi u svim varijantama - blagi hibridi, hibridi ili plug-in hibridi – zbog strožih europskih ekoloških normi. Nakon nedavnih predstavljanja novog Volkswagen Golfa, Seat Leona i Škode Octavije, stigao je red i na najluksuznijeg predstavnika kompaktne klase u VW koncenu – Audi A3 Sportback, koji je Audi trebao predstaviti. VW je za Ženevu pripremio nove top izvedbe Golfa 8: benzinski GTI s 245 KS, dizelski GTD s 200 KS i plug-in hibridni GTE s 245 KS.

Hyundaijeva zvijezda u Ženevi trebala je biti nova generacija modela i20, koja stiže uz novi atraktivan dizajn, odličnu povezivost i multimediju te blage hibridne sustave. I Toyota se s novim modelom vraća u trenutačno najbrže rastući segment na tržištu, B-SUV segment. nKia je u u Ženevi trebala pokazati europsku perjanicu, novu generaciju velikog SUV-a Sorento, koji, dakako, stiže i u hibridnoj verziji.

Fiat je u modelima 500 i Panda trebao predstaviti blagi hibridni sustav baziran na malom 12-voltnom 3,6 kW snažnom motoru koji pomaže 1,0-litrenom trocilindarskom benzincu sa 70 konjskih snaga. Seat će Leon ponuditi u više plug-in hibridnih verzija snage od 245 do 310 KS, koje će se nuditi u obje karoserijske izvedbe: hatchbacku i karavanu. A zvijezda Seatova štanda trebao je biti novi coupe-SUV model Formentor. Mercedes je najavio restiliziranu C-klasu koja će sada nuditi hibridne izvedbe u svim inačicama modela.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije