Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNI PROPISI

U ovoj zemlji vozače će bijeg s mjesta nesreće ako udare mačku stajati gotovo 12.000 eura

Pixabay/Ilustracija
11.10.2021.
u 09:56

Sada su vozači dužni obavijestiti vlasnika mačke, Društvo za sprečavanje okrutnosti prema životinjama ili policiju ako su svojim vozilom udarili mačku

Vozači na britanskom otoku Jerseyju sada mogu biti kažnjeni ako nastave vožnju nakon što su udarili mačku. Naime, političari s otoka glasali su za izmjenu Zakona o cestovnom prometu koju su predložili aktivisti za prava životinja.

Sada su vozači dužni obavijestiti vlasnika mačke, Društvo za sprečavanje okrutnosti prema životinjama ili policiju ako su svojim vozilom udarili mačku. Ako to ne učini, vozač može biti kažnjen iznosom do 10.000 funti ili 11.761 eura, javlja Revija HAK.

U 2019. godini takav je prijedlog podnesen uime Grupe za jednaka prava za mačke, a internetsku peticiju grupe potpisalo je više od 5000 stanovnika. Skupina smatra nepoštenim da se vlasti moraju pozivati nakon naleta na različite životinja, ali  ne i na mačke.

– To bi uvelike smanjilo patnju mačaka koje bi nakon sudara brže bile prevezene do veterinara – rekao je Jeremy Maçon iz Grupe za jednaka prava za mačke.

>> Pogledajte i ovaj video: U Njemačkoj će vas u prometu kazniti ako vozite sporo, a u Rusiji ako niste oprali auto!

Ključne riječi

Komentara 6

SS
sokac sa drave
10:22 11.10.2021.

A sta ako iz nehata zgazim macka?

TM
trade_mark
10:14 11.10.2021.

super. utaje poreza i gomilanje opranog novca na tajnim računima je na džerziju dozvoljeno. ustvari, to im je primarna djelatnost koja podržava financijski sustav cijele imperijalističke britanije. ali ako zgaziš mačku... e to će te koštati.

DU
Deleted user
15:13 11.10.2021.

Nisu neobićni propisi, nego propisi koji vozača prisiljavaju da pazi i da poštiva druge u prometu. To u HR nije moguće. Šteta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije