Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO ZA ZNATI

U Njemačkoj se pojavio novi prometni znak. Znate li što znači?

Grad Stuttgard
17.01.2022.
u 08:33

Svi oni koji ne pridržavaju propisa, mogli bi platiti kaznu od 70 eura.

U Stuttgartu se pojavio novi prometni znak koji bi na prvu mogao zbuniti sve one nenaviknute, ali ustvari riječ je o zabrani pretjecanja biciklista i motociklista. Što je još jedan podsjetnik da se stvari mijenjaju te da se sve više prostora u gradovima posvećuje biciklistima. 

Spomenuti znak je postavljen u ulicama Böblinger Straße/Kaltentaler u njemačkom gradu Stuttgartu, prenosi HAKrevija. Kako u toj ulici širina prometnog traka varira, vozila se ne mogu držati minimalnog bočnog razmak od biciklista od 1.5 metara.

Biciklističke i automobilske staze su odvojene isprekidanom linijom, što ipak ne omogućuje slobodan prolaz automobila jer je nemoguće ostvariti minimalno 1.5 metara bočnog razmaka (pri pretjecanju), kao što stoji u zakonu. 

Svi oni koji ne pridržavaju propisa, mogli bi platiti kaznu od 70 eura. Ovaj znak u praksi znači da će se vozači motornih vozila morati voziti iza biciklista.

Grad Stuttgard najavio je da je ovo samo dio njihove kampanje 'Zajedno je bolje' te da se očekuju i druge promjene u prometu. 

VIDEO: Alfie (80) nakon 20 godina vidio brata i sestru zahvaljujući svom psu

Komentara 4

AF
AfganistanskiHrvat
19:16 17.01.2022.

Koliko vidim i sve što dalje i dalje ide prcaju se oni koji najviše pune proračun.

Avatar Shizo
Shizo
08:52 17.01.2022.

Jel to vrijedi i za bicikliste?

MT
makan tahi
09:53 17.01.2022.

1.5m prilikom obilaženja , pa onda ih se nigdje ne može obići, pola metra je dovoljno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije