Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE POJEFTINJENJE?

Tržišta na Balkanu čekaju njemačke dizelaše

Foto: Screenshot/Deutsche Welle
09.03.2018.
u 15:30

Uvoznik automobila, Dragan Nikolić, vjeruje kako će sigurno dio vozila doći do njih.

Odluka suda prema kojoj bi gradovi mogli zabraniti ulazak automobila s dizelskim motorima u gradove, a sve s ciljem da se smanji onečišćenje, izazvala je veliko zanimanje na istoku Europe.

Mnogi se nadaju kako bi ubrzo mogli jeftinije kupovati automobile koje Nijemci više ne žele u svojoj zemlji. Ta tema zaokuplja i kupce i trgovce na sajmu automobila u Nišu, piše Deutsche Welle.

- Dizelaši su malo interesantniji za kupce. Duže traju, manje se kvare. To je moj dojam. A možda je i ekonomičnost u pitanju - smatra Slobodan Gligorijević iz Niša.

Smatra da ća se na ove propise kakvi su u Njemačkoj ovdje još pričekati.

- Nažalost moramo uzeti ono što zapadnjaci odbacuju, neki dizel - smatra Svetislav Stojanović koji dodaje da su 'njihovi najkvalitetniji dizeli još uvijek za nas svemirski brodovi'.

Uvoznik automobila, Dragan Nikolić, vjeruje kako će sigurno dio vozila doći do njih.

- Ali ta klasa koja se izbacuje iz Njemačke više će biti dostupna zemljama EU koji imaju veći standard od nas - rekao je Nikolić.

Kaže kako je to za ovo tržište nedostupno i da donja granica za cijene automobila u Srbiji ne postoje.

- Ovo je već dno - rekao je.

Pogledajte i galeriju: Ovo je 10 najružnijih automobila svih vremena

1/11
Ključne riječi

Komentara 12

Avatar links
links
17:51 09.03.2018.

ovo je neizdrživo, stalno nam nešto pojeftinjuju... odoh po AudijaA6 iz 2015-te za 3450 eur...

AA
aabbcc
23:01 10.03.2018.

Interesantno !, jer ako dozvole taxsistima i maloj privredi oni ce ta auta kupovati i voziti, juriti 24 sata po gradu. ..a trebalo bi obrnuto npr, dozvoliti penzionerima jer voze 2,tri puta mjesecno a ne dozvoliti te dizelase taxsistima...

AD
adrad
16:32 09.03.2018.

Nisu Njemci ovce pa da jeftino daju nešto što su skupo platili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije