Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPELOV MONOVOLUMEN

Treća generacija Zafire ima zategnute linije i bolju opremu

Opel Zafira
Foto: Opel
1/4
09.06.2016.
u 11:00

I dalje će se moći birati verzija s pet ili sedam sjedala, a Zafira kao obiteljski peterosjed u prtljažnik prima čak 710 litara

Opel je objavio prve fotografije redizajnirane treće generacije jednovolumena Zafire. Obiteljski automobil dostupan kao peterosjed ili sedmerosjed nije mijenjao dimenzije, pa je i dalje vrlo prostran sa 276 cm međuosovinskog razmaka. Sa 466 cm dužine jedan je od najvećih i najprostranijih u klasi. U konfiguraciji s pet sjedala u prtljažnik prima čak 710 litara, a može se povećati na 1860 l.

Sportskiji izgled

Nova verzija dolazi s privlačnim novim dizajnom eksterijera i interijera koji naglašava prostran ambijent i iznimnu ponudu mogućnosti povezivanja. Stilski se obnovljena Zafira naslanja na dizajn nove Astre - kako izvana, tako i u unutrašnjosti. Dinamičan novi dizajn prednjih svjetala zajedno s novom, još naglašenije sportskom rešetkom glavni su elementi dizajna nove Zafire, a sve je izvedeno po uzoru na novu Astru.

Verzije na LPG i CNG plin

U unutrašnjosti nova Zafira dolazi s redizajniranim kokpitom koji sada krasi jednostavniji i elegantniji raspored.

Najveća novost je novi integrirani dodirni zaslon od 7-inča, s naprednijim multimedijskim sustavima. Donosi IntelliLink najnovije generacije R4.0 koji je kompatibilan s pametnim telefonima i Navi 950 IntelliLink s GPS navigacijskim sustavom.

Zafirini su aduti i dalje sustav sjedala Flex7, ergonomski certificirana AGR prednja sjedala, nosač bicikala FlexFix i prilagodljivo podvozje FlexRide (stalno prilagođava ponašanje vozila voznoj situaciji, stilu vožnje i pojedinačnim sklonostima vozača), a po prvi put u svoj segment uvodi LED prilagodljiva prednja svjetla, predstavljena premijerno u Astri, koja svjetlosne snopove prednjih svjetala automatski prilagođavaju voznoj situaciji, kako bi se dobile optimalne performanse svjetala bez zasljepljivanja drugih vozača. Detalji o motorima još nisu poznati, ali Opel je najavio da će Zafiru pokretati moderni benzinski, dizelski, ali i motori na tekući naftni plin (LPG) i komprimirani prirodni plin (CNG).

U Hrvatsku bi obnovljena Zafira trebala stići u listopadu.

Komentara 3

BA
bađo15
11:04 09.06.2016.

4. Generacija

Avatar maxist
maxist
13:06 09.06.2016.

neugodan za vožnju,preglednost očajna,skup ko kuga........

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
01:10 10.06.2016.

"zategnute linije" - najispraznija fraza omiljena u opisu novih modela automobilske konfekcije. Još kad bi itko jednom objasnio kako to izgleda kad se linija zategne... i to na autu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije