Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

TRCZ u subotu organizira novu dražbu vozila, evo što se sve nudi

Iz TRCZ-a napominju kako su vozila neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, a prodaja vozila se vrši po načelu "viđeno-kupljeno"
18. listopada 2018. u 08:54 2 komentara 2721 prikaza
TRCZ-ova javna dražba
Foto: TRCZ

Prodaja vozila putem javne dražbe u organizaciji TRCZ automobila održava se ove subote, a građani mogu birati između luksuznih limuzina poput BMW-a Serije 5 za 40.000 kuna, skromnijih kompakata te raznih kamiona i kombija. kao i opreme poput guma i radio uređaja.

Ilustracija Koja su vam prava Kupili ste rabljeni automobil koji se pokvario? Evo što možete poduzeti

Licitacija se odvija u prostoru Narodnog sveučilišta Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6/1, s početkom u 9 sati, a sva vozila mogu se pregledati danas i sutra od 10 do 14 sati u Sesvetama, Slatinska 7, u skladištu TRCZ automobila.

Pravo sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine/pologa u iznosu od 10% početne cijene za svako vozilo, a minimalna jamčevina iznosi 200,00 kn. Prilikom uplate potrebno je obavezno naznačiti za koje vozilo se plaća jamčevina. Osoba koja uplati jamčevinu za pojedino vozilo a vozilo se uopće ne licitira, smatra se da je odustala od kupovine i time gubi pravo na povrat uplaćene jamčevine.

Jamčevine se mogu uplatiti u gotovini danas i sutra od 10 do 14 sati na blagajni TRCZ automobila u Slatinskoj 7 u Sesvetama. Jamčevine se mogu uplatiti i putem virmana (uplata mora biti provedena najkasnije sutra do 12 sati) na račun TRCZ AUTOMOBILI d.o.o., Zagrebačka banka IBAN HR6423600001101444888 za sva vozila. U poziv na broj potrebno je naznačiti redni broj vozila, a ako se plaćanje vrši za više vozila potrebno je brojeve odvojiti crticom.

Nikica Valentić Niva inženjering d.o.o Nekretnine tvrtke bivšeg premijera na javnoj dražbi

Tijekom javne dražbe početne cijene se mogu podizati za minimalni iznos od 200,00 kn. Ako izlicitirana cijena dostigne više od dvostruke vrijednosti početne cijene, osoba koja je izlicitirala na licu mjesta plaća 10% (od izlicitirane cijene) dodatne jamčevine. 

Osoba koja izlicitira određeno vozilo dužna je u roku 3 dana uplatiti izlicitirani iznos, u suprotnom se smatra da je odustala od kupnje te gubi pravo na povrat jamčevine. 

Iz TRCZ-a napominju kako su vozila neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, a prodaja vozila se vrši po načelu "viđeno-kupljeno" što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi.

Popis svih automobila i drugih predmeta na dražbi možete naći ovdje, s time da su sve navedene početne cijene izražene su u kunama bez poreza. Kupac je dužan platiti 25% poreza na izlicitiranu cijenu za vozila koja imaju naznačen porez.

Pogledajte video o tome koliko vrijede vozačke dozvole i kada ih trebate zamijeniti:

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika
  • ObrenM:

    Navedeno je vise od 160 vozila,a niti jedno nema pocetnu cijenu.Nazdravlje !

  • Hladan:

    Trz ima bolesne cijene? Kod njih godisnjaci kostaju isto koliko i potpuno nova auta!