Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Hrvatskoj

Toyota Yaris Cross po početnoj cijeni od 139.900 kuna

Foto: Mladen Milčić
1/5
29.09.2021.
u 14:24

U ponudi su 1,5-litreni trocilinndarski benzinac sa 125 KS i najveći okretni moment od 153 Nm te 1,5 hibrid sa 116 KS

U Hrvatsku je stigao Toyotin gradski crossover Yaris Cross po početnoj cijeni od 139.900 kuna. Toyota je tako s Yaris Crossom napokon stigla u trenutno najtraženiji B SUV segment automobila u Europi, a crossoverska izvedba Yarisa sa 418 cm dužine smješta se dimenzijama u sredinu te ponude. Podsjetimo, prva generacija modela RAV4 je još sredinom 90-ih bio preteča te klase vozila, a dimenzijama je bio gotovo identičan Yaris Crossu.

Toyotin novi urbani crossover nudi sve vrline nove generacije Yarisa koji je proglašen europskim automobilom 2021. godine, prije svega koncept “malen, ali prostran“ kojim se postiže maksimalna prostranost i praktičnost, četvrtu generaciju hibridnog električnog pogona, sveobuhvatni sigurnosni paket uz drugu generaciju sustava Toyota Safety Sense te istinski užitak vožnje.

Međuosovinski razmak je ostao istovjetan kao i u Yarisu (256 cm), dok je povećana odignutost od tla na SUV-ovskih 17 cm pa viši položaj za vožnju pruža vozaču dobru preglednost koju očekujete od SUV-a. Dizajn Yaris Crossa izražava njegovu robusnost i okretnost, odlike koje europski kupci žele u kompaktnoj karoseriji, dajući ovom automobilu jednostavnu upravljivost prikladnu za život u gradu. Istovremeno, dizajn omogućava komfornu unutrašnjost i izdašan prtljažni prostor. Volumen prtljažnika je 397 litara, a preklapanjem stražnjih sjedala dobije se maksimalnih 1097 l.

Unutrašnjost je slična Yarisu, a već u početnoj opremi Luna Yaris Cross stiže uz 4,2’’ informacijski zaslon ispred vozača i Toyota Touch 2, zaslon u boji osjetljiv na dodir dijagonale 7”, ali i elektronsku ručnu kočnicu, napredni paket aktivne sigurnosti Toyota Safety Sense 2 koju između ostalog uključuje i radarski tempomat, predsudarnu zaštitu, upozorenje za nenamjerno prestrojavanje, čitanje prometnih znakova i automatska duga svjetla. Po početnoj cijeni od 140 tisuća kuna dolazi uz 1,5-litreni trocilinndarski benzinac sa 125 KS i najveći okretni moment od 153 Nm te ručni mjenjač sa 6 brzina, a CVT se doplaćuje 9900 kuna.

Druga opcija je, dakako, hibrid, koji, kako Toyota s ponosom ističe, nudi 50% vožnje na struju bez potrebe nadopune baterije. Temelji se na 1,5-litrenom trocilindrašu, a zajedno s elektromotorom razvija 116 KS te, dakako, u seriji dolazi s automatskim mjenjačem. Potrošnja je od 4,4 l/100 km, a hibridna verzija s opremom Luna stoji 164.900 kuna. Opcija je i AWD pogon na sva četiri kotača koji se plaća 19.900 kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Čudomix
Čudomix
15:28 29.09.2021.

Ružan li je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije