Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Toyota povlači više od milijun hibrida, postoji mogućnost kratkog spoja

Toyota Prius
Foto: Press Association/PIXSELL
05.09.2018.
u 13:36

Toyota je od 1997. godine prodala više od 10 milijuna hibridnih vozila, uključujući i one marke Prius.

Japanski automobilski div Toyota najavio je u srijedu da će povući više od milijun hibridnih vozila širom svijeta zbog problema s električnim žicama koji bi mogao prouzročiti požar u vozilu.

Radi sigurnosnih provjera povučeno će biti oko 1,03 milijuna automobila marki Prius, Prius PHV i C-HR, proizvedenih u razdoblju od lipnja 2015. do svibnja 2018. godine, izvijestili su iz japanske tvrtke.

Od navedene ukupne brojke, 554 tisuće automobila bit će povučene u Japanu, 219 tisuća u Europi a 217 tisuća u Sjevernoj Americi.

"Postoji mogućnost kratkog spoja... na električnim žicama i stvaranja visoke temperature pri njihovom trošenju povezanom s vibracijama u vožnji", objasnili su iz Toyote u dokumentu dostavljenom japanskom ministarstvu prometa.

"To u najgorem slučaju može prouzročiti požar u vozilu", stoji u dokumentu.

Glasnogovornica Toyota Japana kazala je da joj nisu poznati slučajevi ozljeda u Japanu povezani s tim problemom.

"Teško je znati je li se takav incident dogodio i koliko puta", istaknula je ona u izjavi za AFP.

Toyota je od 1997. godine prodala više od 10 milijuna hibridnih vozila, uključujući i one marke Prius.

Godine 2016. najavili su povlačenje ukupno 3,37 milijuna vozila širom svijeta zbog problema sa sigurnosnim jastucima i sustavom upravljanja ispuštanjem isparenja goriva.

Kada je u pitanju marka Prius, najveći je opoziv bio onaj iz veljače 2014. godine, kada je povučeno više od 1,9 milijuna tih automobila.

Pogledajte i video: Koliko vrijede vozačke dozvole

Ključne riječi

Komentara 9

ZA
zagi101
15:34 05.09.2018.

auti na struju su još uvijek nepouzdani, zato i šalje benzin ili dizel

TH
thu
15:12 05.09.2018.

Eto, zato vozim Renaulta...forewer...

JO
josmalopanestalo
10:10 09.09.2018.

nemaju oni u toyoti pojma da se to nekom dogodilo, oni samo znaju da bi to "možda" se moglo dogoditi negdje u budućnosti, koji majstori??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije