Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Japanski autodiv

Toyota povlači 6,5 milijuna auta zbog prekidača stakala koji može dovesti do požara

Toyota
Foto: Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL
21.10.2015.
u 09:23

Među modelima zahvaćenim ovim opozivom su Yaris, Corolla i RAV4

Toyota je danas objavila da će diljem svijeta povući 6,5 milijuna vozila kako bi popravili manjkavost na prekidaču električnih stakala.

Radi se o 2,7 milijuna vozila u Sjevernoj Americi, 1,2 milijuna u Europi i 600 tisuća u Japanu. U Toyoti naglašavaju da im nije poznato da je zbog kvara došlo do nesreća.

Japanski autodiv kaže da je problem u tome što dijelovi prekidača možda nisu konzistentno lubricirani u proizvodnji. Ostaci nastali trošenjem električnih kontaktnih točaka mogu se nakupiti i izazvati kratki spoj, što pak može dovesti do pregrijavanja i topljenja prekidača te potencijalno i do požara.

Među modelima zahvaćenim ovim opozivom su Yaris, Corolla i RAV4 proizvedeni između 2005. i 2010. godine.

>> Volkswagen povlači oko 420.000 auta zbog problema sa zračnim jastucima

>> BMW povlači pola milijuna automobila

Ključne riječi

Komentara 1

ST
strsljen2013
15:27 22.10.2015.

Previše je povlačenja automobila zadnjih godina. Nisam neki fob ali kad se toliki broj povuče i još javno prizna tko zna u biti što je pravi razlog za povlačenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije