Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u ponudi

Toyota Camry stigla u Hrvatsku po cijeni od 266.900 kuna

Toyota Camry
Foto: Toyota
1/13
13.06.2019.
u 09:00

Camry je najprodavanija poslovna limuzina D/E segmenta u svijetu, čija je godišnja prodaja više od 700.000 prodanih primjeraka. Camry se u zapadnoj Europi nudi samo u hibridnoj varijanti (benzinca ne prodaju, a dizelaša više ni ne proizvode)

Toyota je nakon 15 godina svoju veliku limuzinu Camry u osmoj generaciji ponovno ponudila na europskom tržištu gdje će se prodavati samo s hibridnim pogonskim sklopom. Prodaja u Hrvatskoj upravo je započela, a cijena je ovog noviteta 266.900 kuna.

S dužinom od 488,5 cm i međuosovinskim razmakom od 282,5 cm, zapravo se smješta između D i E segmenta (Avensis je bio tipična limuzina D segmenta). Uživo izgleda atraktivno i skladno, a u unutrašnjosti je zaista prostran. Uspoređuje li se s vozilima D segmenta, jedan je od najprostranijih modela. Na stražnjoj klupi sjedi se jako komforno. Prema dimenzijama prirodni konkurenti su joj Škoda Superb, Opel Insignia i Mazda6. Klasični limuzinski prtljažnik nudi 524 litre korisnog prostora.

 

Inače, Camry je najprodavanija poslovna limuzina D/E segmenta u svijetu, čija je godišnja prodaja više od 700.000 prodanih primjeraka. Camry se u zapadnoj Europi nudi samo u hibridnoj varijanti (benzinca ne prodaju, a dizelaša više ni ne proizvode), a Toyota je za njega razvila poseban hibridni sklop temeljen na 2,5-litrenom benzincu koji sinergijski s elektromotorom razvija 218 konjskih snaga. To je i više nego dovoljno da Camry bude dinamičan u vožnji, dapače, do stotke stiže za 8,3 s, a maksimalna mu je brzina ograničena na 180 km/h. Dakako, za prijenos snage zadužen je CVT automatik.

TNGA modularna platforma služi kao baza osme generacije Toyote Camry, čime je omogućena sloboda dizajna i stvaranje jedinstvenih linija koje Camry čine prepoznatljivim u segmentu te izuzetno atraktivnim. Rezultat takve filozofije je i veći međuosovinski razmak te širok stav koji ostvaruje elegantan i sportski dizajn. Novi Camry u opremi, između ostalog, donosi bežični punjač za mobitel, Toyota Safety Sense paket napredne aktivne sigurnosti (sustav upozorenja na predstojeći sudar s prepoznavanjem pješaka, sustav upozorenja na napuštanje prometne trake, sustav automatskog uključivanja dugog snopa svjetla, sustav očitanja prometnih znakova), prepoznavanje vozila u mrtvom kutu, radarski navođen tempomat s automatskim održavanjem vozila unutar trake, Smart Entry.

Toyota Camry
1/13

Camry nudi i neke prestižne elemente poput trozonskog klima-uređaja (posebno za vozača, suvozača i putnike straga) s ventilacijskim sustavom koji uništava bakterije, ali i vlaži lice i kosu te se mogu birati tri mirisa.

Toyota Camry nudi se četiri razine opreme, osim ulaznog modela Style. Za paket Sol treba izdvojiti 278.900 kuna, za Executive 300.900 kuna, dok najopremljeni model Premium stoji 316.900 kuna.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Olujni
Olujni
22:26 15.06.2019.

Halo Bing! Cijena? Sitnica!

TE
texas
17:26 13.06.2019.

Krap

BA
bakariba
22:36 25.06.2019.

kanta s cvt-om

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije