Naslovnica Auti Automobili

Top 3 malih prtljažnika: najbolji za gradski šoping

Izdvojili smo tri gradska modela s najmanjim, ali i dalje praktičnim prtljažnicima
06. listopada 2017. u 10:27 1 komentara 915 prikaza
Renault Twingo GT
Foto: Renault
Pogledajte galeriju 1/4

Čak i u klasi automobila u kojoj veličina prtljažnika igra sporednu ulogu, važno je da u njega stane barem ono kupljeno u subotnjem odlasku u grad.

Tajne prtljažnika Borbe s prostorom: ako vam sve ne stane, postoji jedno rješenje

Izdvojili smo tri gradska modela s najmanjim, ali i dalje praktičnim prtljažnicima.

1. Renault Twingo – 219 litara

Renault Twingo GT | Autor : Renault Foto: Renault

Nakon dvije generacije “normalnog” modela, Renault je lansirao Twingo koji je malo drukčiji od drugih. Uz Smart ForTwo, naime, aktualni je model jedini u klasi koji ima stražnji pogon i straga smješten motor. Osim toga, ima prtljažnik od pohvalnih 219 litara, koji se preklapanjem sjedala povećava na 980 l.

2. Opel Karl – 206 litara

Opel Karl | Autor : Opel Foto: Opel

Ako ste mislili da su Adam i Corsa najmanji modeli u Opelovoj ponudi, bili ste u krivu. Ta titula pripada Karlu, modelu nazvanom po osnivaču marke, koji se ističe malim, odnosno gradskom prometu prilagođenim dimenzijama, kao i prtljažnikom od sasvim solidnih 206 litara, odnosno čak 1013 l sa spuštenim sjedalima.

3. Citroën C1 – 196 litara

Citroën C1 | Autor :

Jedan od članova trija Aygo/108/C1, ovaj francuski model ima najsimpatičniji vanjski dizajn, jednako zanimljivu i praktičnu unutrašnjost te prtljažnik čiji osnovni volumen, kao i kod Peugeota 108, iznosi 196 litara. Dakako, moguće ga je spuštanjem sjedala povećati i to na ukupno 780 litara.

[video: 21978 / Top 10 najjeftinijih rabljenih automobila] Hyundai Ioniq Što kupiti Top 3 hibrida: izabrali smo najbolje ekološke modele Škoda Superb KAMO SA STVARIMA Prtljažnika nikad dovoljno - istražili smo koji auti imaju najveće Škoda PROVJERILI SMO Škoda je i dalje kraljica prostora, Dacia nudi najviše za uložen novac

VIP izdvaja za Vas

  • ribar110:

    Nitko kao prvi model Twinga.Zato mu se izgled i nije mjenjao toliko godina,autic je bio ispred vremena i tesko ponovljiv.