Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobali smo

Testni primjerak pokazao je punu raskoš japanskog SUV-a

Mazda CX-5
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
05.05.2018.
u 15:41

Dorađeno joj je podvozje, pa je nova Mazda CX-5 još upravljivija

Druga generacija Mazdina SUV-a korak je naprijed i izgledom, ali posebno pogledamo li vozne osobine i opremu. S ovim je modelom pokrenuta renesansa japanskog proizvođača. I izvorno je imao inovativnu SkyActive tehnologiju, pa je novitet, očekivano, još dinamičniji i sigurniji.

Intuitivnije upravljanje

U odnosu na prethodnika, još je upravljiviji jer dorađeno podvozje i serijski sustav G-Vectoring Control upravljanje čine intuitivnijim. G-Vectoring Control reagira na zakret upravljača, brzinu i položaj papučice gasa te ovisno o situaciji pod kotačima reducira pogonski moment. Istovremeno, sustav pogona na sva četiri kotača nadzire uvjete vožnje te po potrebi šalje dio pogonske sile stražnjim kotačima. Savršena kombinacija!

CX-5 kroz krivine prolazi u maniri sportaša, unatoč povišenoj karoseriji. Već poznati 2,2-litreni biturbo dizelaš sa 175 konja startan je bez obzira na 1,6 tona koje treba povući. Na testu nam je trošio 7,8 l/100 km. Zvučna izolacija osjetno je bolja nego kod prethodnika. Interijer djeluje finije, što se može zahvaliti kvalitetnijim materijalima.

Iako je naglasak na dinamici vožnje, udobnost nije zanemarena. Prostora u kabini više je nego ranije, zahvaljujući presloženim proporcijama. Sjedala su udobna i široka, bolje profilirana. Prtljažnik prima 506 litara, a spuštanjem naslona stražnjih sjedala zapremnina mu raste na 1620 litara.

Top izvedba

Testni primjerak u Revolutin opremi pokazao je punu raskoš japanskog SUV-a. Ima, primjerice, radarski tempomat, kočenje u nuždi, zadržavanje vozila u traci, prepoznavanje prometnih znakova, adaptivna 12-segmentna LED svjetla, “head up” zaslon, Bose audiosustav s deset zvučnika, el. podesiva kožom presvučena sjedala.

Mazda CX-5 stoji od 201.885 kuna (G165). Top izvedba sa 175 dizelskih konja, pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem stoji 326.014 kuna.

Mazda CX-5
1/32
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije