Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRALI SMO TALISMAN

Renaultova limuzina ozbiljan je takmac vladaru klase, njemačkom Passatu

Renault Talisman
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/9
03.09.2016.
u 09:11

Talisman je jedina limuzina u D segmentu koja spaja sustav upravljanja četirima kotačima 4Control® s prilagodljivim ovjesom, rezultat čega je sigurno, dinamično i okretno upravljanje te iznimna udobnost

Francuski izazivač Volkswagen Passata djeluje još veći nego što jest - a dug je 485 centimetara i 187 cm je širok - zahvaljujući upečatljivom, moćnom dizajnu. Raskošan u centimetrima i opremi (posebno u isprobanoj izvedbi Initiale Paris, koja ga smješta u visoku klasu), tijekom testa pokazao se idealnim izborom za duže putovanje.

Talisman je jedina limuzina u D segmentu koja spaja sustav upravljanja četirima kotačima 4Control® s prilagodljivim ovjesom, rezultat čega je sigurno, dinamično i okretno upravljanje te iznimna udobnost. 4Control podvozje poboljšava ponašanje automobila u zavojima. Blago zakreće stražnje kotače u suprotnom smjeru od prednjih. Kilometre nismo osjetili, što se svakako može zahvaliti i jako ugodnom putničkom prostoru. Mogućnosti podešavanja mekom kožom obloženih sjedala gotovo su neograničene (grijana su, ventilirana, s više funkcija masaže...), prostora u izobilju ima i na stražnjoj klupi, a raskošan prtljažnik spreman je progutati čak 608 litara prtljage. Jedini mu je nedostatak relativno uzak otvor za utovar prtljage.

Lagodnosti putovanja pomogao je i odličan automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Multi-sense sustav koji mijenja karakter automobila omogućava vozaču da karakteristike vozila promijeni iz štedljivih u udobne ili sportske. Ili da svaki parametar zasebno prilagodi svom stilu vožnje. Početna izvedba pokretana dizelskim motorom snage 110 KS stoji 171.900 kuna. Testni primjerak pod prednjim poklopcem ima odličan 1,6-litreni DCI stroj sa 160 konjskih snaga. U većini situacija zaista nema potrebe za snažnijom ergelom. Talisman poput isprobanog, sa zlata vrijednim sustavom 4Control i prebogatom Initiale Paris opremom, stoji 283.900 kn.

>> Druga generacija Koleosa robusnija je i prostranija

Komentara 9

Avatar comandante
comandante
13:29 02.09.2016.

simpatično ali to je renault, kratkotrajan kao jogurt

AN
anonimus00
14:04 03.09.2016.

usporedujete renault sa passatom..

Avatar VitoBH
VitoBH
21:19 30.09.2016.

Renault plus Dacia minus Nissan jednako smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije