Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeep

Testirali smo Renegade: Perjanica benzinske ergele nudi 180 konja

Jeep Renegade
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/11
23.08.2019.
u 07:35

Novi agregat dolazi isključivo uz 9-stupanjski automatski mjenjač i AWD pogon na sva četiri kotača. što se pokazalo hvale vrijednom kombinacijom. Automatik s devet stupnjeva prijenosa, naime, za svaku je pohvalu

Benzinci preuzimaju primat u izboru motorizacije, a zbog potražnje za njima proizvođači šire ponudu benzinskih motora. Tom se logikom vodila i Fiat Chrysler grupa koja je najprije predstavila potentan četiricilindarski 1,3-litreni benzinac sa 150 KS, da bi naknadno motor istog obujma podigla na 180 KS. Tako snažan benzinac malog obujma rijetkost je na tržištu, a čast da prvi demonstrira njegove adute pripala je robusnom SUV-u, Jeepovu modelu Renegade.

Renegade je lani redizajniran, a kupci su dosad najčešće posezali za 1,3-litrenim turbobenzincem od 150 konjskih snaga. Logična je pretpostavka da će ih zainteresirati i stroj koji uz 180 konja pri 5750 o/min nudi i 270 Nm okretnog momenta pri niskih 1850 o/min. Snažan motor javlja se reskim, ugodnim zvukom. Buka motora u kabini je na poželjnoj razini. Novi agregat dolazi isključivo uz 9-stupanjski automatski mjenjač i AWD pogon na sva četiri kotača. što se pokazalo hvale vrijednom kombinacijom.

Jeep Renegade
1/11

Automatik s devet stupnjeva prijenosa, naime, za svaku je pohvalu jer brzine izmjenjuje neprimjetno, uglađeno, a uz Jeepov pogon na sva četiri kotača povišeni kompaktni automobil sposoban je svladati i zahtjevan teren. Cijena Jeepa Renegade s 1,3-litrenim benzincem od 180 konja uz bogatu Longitude opremu jest 217.102 kune, dok u top opremi Limited (LED svjetla, Uconnect s 8,4-inčnim zaslonom na dodir s navigacijom, dvozonski automatski klima-uređaj, prednji i stražnji parkirni senzori...) za ovu poslasticu treba izdvojiti 232.758 kuna. Najveća je brzina Renegadea s ovim motorom 201 km/h.

Renegade već u osnovnoj opremi donosi napredne sigurnosne elemente poput upozorenja na napuštanje prometnog traka i prepoznavanja prometnih znakova. Serijski je opremljen i klima-uređajem, audio-uređajem, komandama na kolu upravljača, putnim računalom, Uconnect sustavom s 5-inčnim dodirnim zaslonom, zatamnjenim staklima, sustavom protiv preokretanja, Hill holderom, nadzorom stabilnosti prikolice, el. pokretanjem prednjih i stražnjih stakala... Početna cijena Renegadea s 1,0 T3 motorom sa 120 KS iznosi 155.370 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
18:44 24.08.2019.

Smanjivanje kubikaže i broja cilindara završi sa trocilindričnim mlinčekima od 100-200 ks a jad i bijeda od "......snage" i to su neke makete od ponija a ne konja..........Mazda jedina nije krenula tim putem i hvala bogu da ima bar jedandan normalni motor.....a dapače digli su sa 2 na 2.2 lit.......Neće trebati još puno i nestati će svih klasičnih motora zbog forsiranja "E" vozila koja su u konačnici sveukupno gledano veći problem za prirodu a izrada i eliminiranje su skuplji i štetniji od FAP-ovih dizel mrcina.......tak da facinacija ovakvim nazovi autima nije normalna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije