Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiat 500 Collezione

Testirali smo: Gradske ulice najbolja su pozornica za ovog šminkera

Fiat 500 Collezione
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/13
07.07.2019.
u 09:30

Atraktivan gradski automobil do registracije stoji 105.000 kuna u kupe izvedbi, odnosno 15.000 kuna više ako je riječ o kabrioletu

Gradskih mališana danas je na tržištu zaista pozamašan broj. Također, za taj je segment nekako uobičajeno ponuditi više opcija za individualizaciju, ponuditi kupcu na izbor krov i naplatke u drugoj boji, posebno dizajnirane panele u interijeru, kakve naljepnice za karoseriju ili slično.

No, Fiat za svoj legendarni model 500 ne nudi samo dodatke u kontrastnoj boji, već na tržište svako malo pušta novu posebnu seriju ovog simpatičnog i praktičnog automobila. Najnovija u nizu posebna je serija nazvana Collezione, a da su ovakve posebne serije odličan potez svjedoče i svi oni pogledi koje je tijekom našeg testa privukao simpatičan retro model.

Fiat 500 Collezione
1/13

Atraktivan gradski automobil do registracije stoji 105.000 kuna u kupe izvedbi, odnosno 15.000 kuna više ako je riječ o kabrioletu.

Fiat 500 Collezione izdašno je opremljen, a ističe se dvobojna karoserija, posebni 16” alu-naplaci, kromirani ukrasi, za ovu inačicu posebno osmišljene kombinacije boja i materijala u unutrašnjosti.

Može se naručiti i u jednobojnoj izvedbi, ali mi ipak dajemo palac gore za dvobojnu verziju, poput isprobane. Dvobojna karoserija, zajedno s detaljima specifičnim za ovaj model, čini ga posebnim. Kupe serijski dolazi sa staklenim krovom, a kabriolet stiže sa sivim, mekanim sklopivim krovom.

Paket opreme Collezione razlikuje se po pojedinim tržištima, no svima je zajednička ideja glamura i stila koja se provlači kroz ovako dotjeran Fiat 500. Interijer je ergonomski osmišljen, s izrazitim naglaskom na dizajnu. Svaki je detalj dobro promišljen. Sjedala su udobna, straga ima mjesta za dvoje odraslih.

Fiat 500 Collezione pokreće standardni 1,2-litreni benzinski motor od 69 konjskih snaga. Sasvim je dostatan za mali automobil kojem su gradske ulice prirodno okruženje. Uglađen je i relativno tih, uparen sa solidnim ručnim mjenjačem, praktično pozicioniranim na povišenoj poziciji. Šminker poput ovoga vapi da ga vozite, jer ova se posebna inačica jednostavno mora pokazati.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Ključne riječi

Komentara 4

ZA
zagi101
13:34 07.07.2019.

samo mu cijena nije simpatična za tak mali autić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije