Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testirali smo

Najraskošniji Tiguanov iskorak iz segmenta kompaktnih SUV-ova

Zagreb: Test automobila Volkswagen Tiguan
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.08.2017.
u 14:50

Isprobani Tiguan primjerak je s vrha cjenika, pa ne čudi ni konačna cijena od 533.988 kuna. Novi Tiguan, inače, starta od 181.992 kune

Novi smo Volkswagen Tiguan isprobali u najpoželjnijoj izvedbi, s najraskošnijim Highline paketom opreme, 2,0 TDI motorom od 240 konjskih snaga, DSG 7-stupanjskim automatskim prijenosom s dvije spojke te s 4x4 pogonom. Odmah je jasno da bi ovakvoj kombinaciji i najveće cjepidlake teško našle nedostatak.

Možda i dalje konzervativan dizajn, prvenstveno interijera? Da, ali VW-ova ispitivanja tržišta pokazala su da njihovim kupcima takve, tradicionalnije linije odgovaraju, pogotovo spojene s LED svjetlima i aktivnom instrumentnom pločom. Sve su komande intuitivne, ergonomski posložene. Kvaliteta materijala i izrade je bez premca. Prostora ima i na prednjim i na stražnjim sjedalima.

Zagreb: Test automobila Volkswagen Tiguan
1/11

Prtljažnik prima 615 do 1655 litara. Zahvaljujući ravnim stranicama, iskoristiv je u potpunosti. Kroz odličnu zvučnu izolaciju jedva se probija zvuk uglađenog 2,0 TDI stroja s dva turbopunjača čijih je 240 konja dostojno i pravog sportaša. DSG radi besprijekorno, izmjene stupnjeva prijenosa se ne osjete, ubrzanja su odlična.

Testni Tiguan agilan je, brzo reagira na pritisak papučice gasa i pomak upravljača. Pruža savršen omjer udobnosti i dinamike. Highline opremljenost sama po sebi ne ostavlja puno prostora za posebne želje, a sve što je dodatno moglo biti ugrađeno u Tiguan, našli smo u testnom primjerku. Stoga ne čudi ni konačna cijena od 533.988 kuna. Dizelska izvedba s automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače inače se nudi po cijeni od 279.388 kn.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Milokliz
Milokliz
17:55 07.08.2017.

Kad neka japanska ili korejska marka napravi ružan auto onda je dizajn zastario, kaska za zapadnom konkurencijom itd. a kad WAG sveta krava napravi ovakvu rugobu onda je "konzervativan". Ovo prometalo bi dijete sa posebnim potrebama bolje nacrtalo. A i dati 500.000+ kn za narodnO auto može dati samo osoba sa zeru mozga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije