Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na testu

Seat Leon: temperamentni kompakt s novom dozom raskoši

Na testu Seat Leon Xcellence
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
04.09.2017.
u 10:00

Dizelsku ponudu Seat Leona otvara izvedba s cijenom od oko 136.000 kn. Leon Xcellence 2,0 TDI DSG stoji 203.815 kuna

Redizajnirani Seat Leon isprobali smo u Xcellence varijanti opreme, novoj u ponudi.

Španjolski kompakt u obnovljenom se izdanju diči elegantnijim i dinamičnijim dizajnom. Nova prednja rešetka, nastavno na novi branik, dobro mu stoji. No, osvježenje je Leonu donijelo više novina ‘ispod lima’. U nove tehničke i funkcionalne značajke tako se, primjerice, ubraja električna parkirna kočnica, kao i sustav pokretanja vozila bez ključa.

Na testu Seat Leon Xcellence
1/6

Raskošna oprema Xcellence nadovezuje se na Style paket opreme - poput FR razine opreme, ali FR naglašava sportski duh vozila, dok se kod Xcellence opreme potencira osjećaj prestiža. Tako Leon Xcellence ima, među ostalim, sportska prednja sjedala s boljom bočnom potporom, 17-inčne aluminijske naplatke, dvostruki kromirani završetak ispušne cijevi, prednje i stražnje parkirne senzore, multimedijski sustav, automatski klima-uređaj, tempomat. Na prednjim je sjedalima ugodno i prostrano, straga je za dva putnika solidno, za tri podnošljivo. Prtljažnik od 380 litara u prosjeku je klase.

U testnom primjerku već dokazani turbodizelaš od 150 konjskih snaga skladno surađuje s 6-stupanjskim DSG automatskim prijenosom s dvostrukom spojkom. Stupnjevi prijenosa mijenjaju se brzo i neprimjetno. Navedena kombinacija udovoljit će zahtjevima većine vozača jer - uz čvrsti ovjes - pruža dovoljno dinamike i užitka vožnje, ali i komfor svojstven dobrim automaticima. Za ubrzanje do 100 km/h Leon 2,0 TDI DSG utroši 8,4 sekunde, a postiže maksimalnih 213 km/h.

Ključne riječi

Komentara 1

LU
lukathereem
13:23 04.09.2017.

nevalja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije