Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testirali smo

CItroën C3 šarmantan i poseban kao Cactus

Citroën C3
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/8
19.02.2018.
u 19:59

Okretan testni primjerak pokazao je da mu je za gradske kilometre sasvim dovoljan 3-cilindarski benzinac od 82 konja, srednji u benzinskoj ponudi modela C3

Citroënov gradski automobil u najnovijoj se generaciji dizajnom potpuno oslanja na C4 Cactus, što mu zasigurno donosi (još) više poklonika mladenačkog dizajna. Mali Cactus od većeg je brata, između ostalog, preuzeo dvobojne izvedbe i Airbump plastične obloge na bokovima.

Osim što služe kao zaštita od lupanja vratima drugog vozila na parkiralištu, zgodno izgledaju i modelu C3 dodaju nijansu robusnosti. A to danas više-manje svi traže.

Razigran dizajn obuzeo je i praktičan te za ovaj segment prilično prostran interijer. Kombinacija plastike i tkanine na armaturi i oblogama vratiju također djeluje dobro i uklapa se u čitavu sliku ovog automobila.

Citroën C3
1/15

U skladu s gradskom namjenom, C3 obiluje praktičnim mjestima za odlaganje sitnica. Sve su komande na dohvat ruke, ergonomija je primjerena. U srednjem Feel paketu opreme Citroën C3 donosi glavninu elemenata koji vozaču realno trebaju. Ima, primjerice, audio sustav s komandama na kolu upravljača, Bluetooth, klima-uređaj, prednje el. podizače stakala, el. pokretane i grijane retrovizore, šest zračnih jastuka, pomoć pri kretanju na uzbrdici, prepoznavanje znakova ograničenja brzine, putno računalo, limitator brzine, LED dnevna svjetla.

Okretan testni primjerak pokazao je da mu je za gradske kilometre sasvim dovoljan 3-cilindarski benzinac od 82 konja, srednji u benzinskoj ponudi modela C3. Razumljivo, jer automobil teži samo 980 kg.

Ipak, opteretimo li ga s više putnika i/ili prtljage, situacija se mijenja. Tijekom testa prosječno je trošio 6,2 l/100 km, a uparen je s ne odveć preciznim ručnim mjenjačem. Citroën C3 Feel Puretech 82 BVM stoji 93.596 kn, a dodatna je oprema testnom primjerku cijenu dovela do 98.161 kuna.

Urus, Jetta... Pogledajte najveće novitete detroitskog sajma automobila:

Citroën C3
1/45

Komentara 2

RI
ribar110
20:55 19.02.2018.

Skupo

SE
serđo12
21:20 19.02.2018.

od kad je izašao,kopiraju ga i Njemci i Koreanci !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije