Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naručeno 500.000

Tesla predao prvim kupcima električne automobile Model 3

Model 3 Tesla
Foto: Reuters/Pixsell
29.07.2017.
u 13:01

Ispred tvrtke Tesla u Freemontu u Kaliforniji Musk je pokazao vozilo vrijedno 35.000 američkih dolara koje s jednim punjenjem može prevaliti 350 kilometara

Izvršni direktor tvrtke Tesla Elon Musk rekao je u petak da za električne automobile Model 3 ima već više od pola milijuna rezervacija nakon što je prvih 30 isporučio zaposlenicima tvrtke,  a ovo je najveći ispit za strategiju kompanije koji će pokazati hoće li biti profitabilni proizvođač automobila za masovno tržište. 

Ispred tvrtke Tesla u Freemontu u Kaliforniji Musk je pokazao vozilo vrijedno 35.000 američkih dolara koje s jednim punjenjem može prevaliti 350 kilometara. Tvrtka je ranije proizvodila samo luksuzne električne automobile.

Automobil s većim rasponom kretanja  stoji 44.000 američkih dolara, a s jednim punjenjem može prijeći 500 kilometara.  

Automobil umjesto komandne ploče s gumbima ima ekran na dodir desno od vozača.

Tvrtka je obećala proizvesti 500.000 vozila sljedeće godine što je gotovo šest puta više od proizvodnje 2016.

Komentara 3

OV
Ovozemaljski
16:40 29.07.2017.

Bravo Musk. Svaka cast! Kupit cu i ja sebi jednog osim ako Rimac ne napravi nesto tako, onda cu ipak od njega jer cu time poticati domace gospodarstvo, stime da bude konkurentan cijenom i kvalitetom. Samo nije mi jasno da nema ni jednog komentara na ovako sjajnu vijest, a na ustanku u Srbu svi komentiraju, to samo govori koliko su narodi sa ovih prostora zaostali u vremenu nazalost. Ovo je po meni vijest mjeseca, ako ne i godine. Ja trosim oko 2500 kn mjesecno za gorivo samo za osobni automobil, plus servisi i zagađenje okolisa, a sa tvojim autom to sve nestaje, jos jednom naklon do poda !

NA
Napalm
18:58 29.07.2017.

Eh, da imam te novce, odmah bi jednog uzeo.Za moje potrebe odlično, jer dnevno prelazim do 50 km maksimalno, jednom mjesečno 200, a jednom godišnje do mora 400 km i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije