Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST: AUDI Q3

Terenski premium ljepotan oduševljava izvedbom i voznim sposobnostima

Audi Q3
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/7
21.09.2014.
u 10:00

Uz popust od 58.795 kuna, cijena modela Q3 2,0 TDI s bogatim Style paketom opreme trenutačno je 227.024 kune

Audijev kompaktni crossover Q3 jedan je od najljepših automobila njemačkog premium proizvođača. Zaobljenim linijama i kupeovskim stražnjim krajem izbjegnut je kutijasti oblik karakterističan za SUV-ove, pa Q3 izgleda kao križanac kupea, SUV-a i karavana. Tradicionalisti će reći da je pomalo ženskast, ali “mekani” dizajn je danas u trendu. Q3 izgleda kao da je danas predstavljen, a već je pune tri godine na tržištu.

Interijer je izveden savršeno. Kokpit djeluje kao da je izliven iz jednog komada, sve je jasno i logično, ergonomski savršeno uz luksuzne materijale. Multimedijski ekran se preklapa, ali ne na tipku već rukom.

Potrošnja ispod 6 litara

Buka, unatoč grubom i glasnom radu 2-litrenog TDI-ja, gotovo uopće ne dopire do kabine. Osim glasnoće, za 2,0 TDI sa 140 KS i 320 Nm okretnog momenta imamo samo pohvale. U svim režimima vožnje vuče jako dobro (9,9 do 100 km/h, 202 km/h najveća brzina) i često iznenadi hitrost kojom postiže visoke brzine. Krstarenje autocestom na 150 km/h prolazi vrlo mirno i ugodno. Oduševljava i potrošnjom, jer prosječno smo trošili 5,9 l/100 km. Na otvorenoj cesti se može spustiti blizu 5 l/100 km, dok u gradu ne prelazi 6,5 litara. Pogon je na prednje kotače, quattro se doplačuje 32.000 kuna.

Kao na tračnicama

Zavoje prolazi kao po tračnicama, bez ljuljanja. Unatoč čvrsto postavljenom ovjesu koji omogućava dinamičnu vožnju, Q3 je udoban. Put do Splita i nazad u Zagreb, u udobnim sjedalima gotovo da nismo ni osjetili.

Trenutno se nudi uz bogati Style paket opreme u prodajnoj akciji s popustom od čak 58.795 kuna, odnosno 27.000 kn manje od početnog modela bez Style paketa, koji uključuje parking senzore, bluetooth povezivanje, 17” alu naplatke, automatski klima-uređaj, putno računalo, naslon za ruke sprijeda, xenon plus svjetla uz prednje i stražnje LED-ice. Cijena Audija Q3 sa Style paketom opreme je 227.024 kune. (Mladen Milčić)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije