Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravilna kontrola vozila

Tehnički pregled vam zadaje muke? Evo kako možete pripremiti vaš motocikl i pravilno kontrolirati njegovu ispravnost

CVH
Foto: Canva
02.05.2022.
u 10:04

U kratkom video zapisu donosimo sve tajne kvalitetnog održavanja motocikla, ali i pripremu za tehnički pregled. Vozite sigurno na cestama

Tehnički pregled često zadaje muke vozačima. Je li vozilo doista spremno za tehnički, je li sve kako treba biti i kako se ispravnost vozila može uopće kontrolirati – samo su neka od čestih pitanja koja se, naročito mladim vozačima vrte po glavi posebice u vrijeme tehničkih pregleda.

Najvažnije je krenuti od detalja. Potrebno je provjeriti je li vaše osvjetljenje na motociklu adekvatno i funkcionira li u potpunosti. Osvjetljenje je nužno za svako motorno vozilo, jer osim što vam daje preglednost – osnovni je preduvjet za sigurnu vožnju na cestama.

Nakon osvjetljenja, drugi osnovni preduvjet za provjeru ispravnosti motocikla su kočnice. Najvažniji element sigurne vožnje, koji uvijek mora biti ispravan. Provjerite jesu li istrošene i funkcioniraju li. Kada ste obavili pregled osnovnih preduvjeta za sigurnu vožnju, nužno je provjeriti i ostale elemente poput ispušnih plinova, lanca i pneumatika.

Centar za vozila Hrvatske osnovna je institucija u Republici Hrvatskoj koja širi svijest o sigurnosti na prometnicama. Osim toga, pruža niz svih informacija vezanih uz sve kategorije vozila. Njihov kvalitetan rad i pouzdane informacije pokazale su se kao ključni saveznik za sigurnu vožnju.

Ante Anić iz Centra za vozila Hrvatske u kratkom video zapisu objasnio je sve detalje o tome kako kvalitetno pripremiti svog ljubimca na dva kotača za tehnički pregled, ali i uživati u sigurnoj vožnji.

Sadržaj nastao u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije