Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volkswagen

T-Roc Cabrio prvi je kompaktni SUV koji donosi i vjetar u kosi

VW T-Roc Cabrio
Foto: VW
1/10
21.08.2019.
u 08:59

VW T-Roc bez krova nudit će se uz prednji pogon i dva turbobenzinska motora te ručni ili automatski prijenos

Volkswagenova najveća zvijezda predstojećeg salona automobila u Frankfurtu bit će njihov prvi pravi električni automobil ID.3, ali neće to najvećem njemačkom proizvođaću automobila na domaćem terenu biti jedini adut. Jedan od zanimljivih Volkswagenovih noviteta u Frankfurtu bit će i kabrioletska izvedba njihova kompaktnog SUV automobila T-Roc Cabriolet. SUV i crossover automobili vladaju tržištem, a njihove izvedenice sve su brojnije. Mješavina SUV-a i kupea već je postala standardna u svim segmentima, a Volkswagen ide korak dalje i predstavlja kabriolet verziju popularnog T-Roca, što je prvi takav automobil u SUV/crossover kompaktnoj klasi. Jedini, donekle slični automobil do sada nudio luksuzni Range Rover sa svojim Evoque Cabriom, ali tu se radi o nešto većem automobilu i mnogo skupljem nego što će biti T-Roc Cabriolet.

Spuštanje krova do 30 km/h

Kabrioletski T-Roc dugačak je 427 cm, što je 3 cm više od izvornika. Međuosovinski mu je razmak također povećan za 4 cm na ukupno 263 cm. Istovremeno je 5,1 cm niži (152 cm) što naglašava njegovu kupeovsku liniju.

VW T-Roc Cabrio
1/10

Slijedeći tradiciju svojih kompaktnih kabrioleta, poput Bube i Golfa, T-Roc će imati klasičan meki platneni krov koji će se automatski otvarati pritiskom gumba u kabini i to za samo 9 sekundi. Krov će se moći otvoriti ili zatvoriti i tijekom vožnje brzinom do 30 km/h. Za sigurnost putnika ugrađena je zaštita od prevrtanja iza stražnjih sjedala koja se izvlači u djeliću sekunde u slučaju zanošenja vozila ili naginjanja. Osim toga, T-Roc Cabriolet dizajniran je s ojačanim okvirom vjetrobranskog stakla. Dizajn unutrašnjosti u odnosu na T-Roc nije mijenjan, dodane su jedino tipke za spuštanje krova, ali Cabrio nudi novi Volkswagenov MIB3 infotainment sustav, koji je predstavljen u redizajniranom Passatu. Sastoji se od 8-inčnog središnjeg zaslona i opcionalnog digitalnog kokpita. Njime se može upravljati i glasovnom naredbom te je uvijek online zahvaljujući eSIM-u.

Sa 115 ili 150 konja

SUV kabriolet dostupan je u dvije verzije opreme. Varijanta Style dizajnerski je orijentirana i može se personalizirati s četiri varijante ukrasa i opcijskim kožnim paketima, dok oprema R-Line donosi sportski štih. R-Line paket koji se inače na T-Rocu nudi opcionalno standardan je na kabrioletu, iznutra i izvana. Osim toga, ovjes je podešen sportskije, ugrađen je progresivni upravljač, kao i elektronski podesiva sportska sjedala. Standardno stiže s 17-inčnim kotačima, a doplatiti se mogu i 19-inčni.

T-Roc Cabrio bit će dostupan samo s prednjim pogonom te uz dva turbobenzinska motora. Početni je trocilindarski 1-litreni TSI sa 115 KS i 200 Nm okretnog momenta uz 6-stupanjski ručni mjenjač, dok je snažniji četiricilindarski 1,5 TSI sa 150 KS i 250 Nm koji će biti dostupan i uz 7-stupanjski automatizirani DSG. Očekuje se da će početna cijena biti oko 26.000 eura.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar HajdukLika
HajdukLika
12:15 21.08.2019.

Za razliku od Range Rover Evoque kabrioleta, čija je proizvodnja samo nakon dvije godine obustavljena, čini mi se da će VW T-ROC kabriolet biti pun pogodak, jer je znatno povoljniji od Rovera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije