Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAVARSKI PREMIUM

Sve je otkriveno! BMW odlučio što će sa Serijom 5 i Serijom 6

Foto: BMW
1/12
27.05.2020.
u 11:59

Nova izdanja BMW-ove Serije 5 i Serije 6 na europskim se tržištima očekuju tijekom srpnja. Dijele platformu, motore i brojne napredne tehnologije, a razvijaju do 530 konjskih snaga

Sada je i službeno! BMW je premijerno otkrio nova izdanja Serije 5 i Serije 6. Redizajnirane izvedbe zadržale su glavninu dosadašnjih dizajnerskih obilježja, no ipak se diče novim, agresivnijim glavnim svjetlima, dotjeranim branicima, većom prednjom rešetkom s okvirom iz jednog dijela (tzv. bubrezima). Svjetlosna grafika poprimila je moderan L oblik, a prilagodljiva LED glavna svjetla imaju i matrix funkciju, prilagođavaju se kad automobil ulazi u zavoj i izlazi iz njega, kao i kad nailazi automobil iz suprotnog smjera. Nov je i LED svjetlosni potpis straga. Najnovija BMW laserska svjetla na raspolaganju su uz doplatu.

Vizualne promjene išle su prvenstveno u smjeru pročišćavanja linija. Primjerice, M Sport paket donosi novodizajnirane aerodinamičke elemente u vidu novih otvora za zrak u prednjem braniku s elegantnom strukturom mreže, kao i nova crvena kočiona kliješta. Izabrati se mogu i plava kočiona kliješta. Sve izvedbe dobile su trapezoidni završetak ispušnih cijevi.

U interijeru su digitalni prilagodljivi instrumenti postali dio serijske opreme. Kožom presvučeno kolo upravljača dobilo je nove funkcije i nov raspored tipki. Centralni 12,3-inčni ekran također je standardni, ali samo kod šestice. U Seriji 5 je dio dodatne opreme, dok serijski stiže onaj od 10,25-inča. Automatski klima-uređaj također je dobio nove upravljačke 'gumbiće', ali i proširene funkcije. Vozaču je sada na raspolaganju inteligentni osobni asistent, a poboljšana je i povezivost s pametnim telefonima. Automobil je dobio i novu generaciju navigacijskog sustava. Lepeza sustava pomoći vozaču proširena je, pa sada sadržava i automatsko svrstavanje uz rub ceste u hitnim slučajevima, pomoć pri upravljanju i zadržavanju u voznoj traci s aktivnom navigacijom, asistenta pri parkiranju (također i za parkiranje unazad), snimanje vožnje.

Novopokazani BMW Serije 5 Sedan, BMW Serije 5 Touring i BMW Serije 6 Gran Turismo dijele platformu, motore i brojne napredne tehnologije. Kod šestice su na raspolaganju dva benzinca i tri dizelaša, svi s 48V blagom hibridnom tehnologijom: benzinci s 258 i 333 konjskih snaga, dizelaši sa 190, 286 i 340 KS. Nude brži odziv i veću učinkovitost zahvaljujući 48V starter-generatoru koji daje dodatnih 11 KS. U svim inačicama standardan je 8-stupanjski Steptronic automatski prijenos. BMW xDrive inteligentan pogon na sva kotača ili serijski ili opcijski stiže uz tri varijante motorizacije (benzinac s 333 KS, dizelaši s 286 i 340 KS). Kod petice se linija plug-in hibridnih izvedbi proširila na ukupno pet modela. Ona sada nudi benzince od 184, 252, 333 i 530 KS, te dizelaše od 190, 286 i 340 konja. BMW-ovi noviteti na europska bi tržišta trebali stići u srpnju.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar CarolKO96
CarolKO96
09:31 30.05.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​.k​i​s︆︅︆︅︆︅st​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije