Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Concept_One

Strani mediji o Rimcu: Sorry, Tesla, najbrži električni auto proizvodi se u Hrvatskoj

Rimac
Foto: Rimac
1/6
25.02.2016.
u 08:50

U planu je proizvodnja od samo osam primjeraka, šest je već prodano

Rimčeva najava da će na salonu automobila u Ženevi predstaviti serijsku verziju svog električnog "hiperautomobila" Concept_One privukla je interes stranih medija.

Među njima je i Mashable, koji tekst o hrvatskom autu donosi pod naslovom "Sorry, Tesla: Najbrži električni auto na svijetu se proizvodi u... Hrvatskoj?" Mashable piše kako Concept_One izgleda kao kombinacija švedskog Koenigsegga, s kojim Rimac inače surađuje, i Tesle.

Rimčev superautomobil ima 1088 konjskih snaga, ubrzanje do 100 km/h za samo 2,6 sekundi i pogon na sva četiri kotača, a posebno se ističe sustav Rimac All-Wheel Torque Vectoring razvijen u samoj tvrtki koji precizno izračunava optimalni moment za svaki kotač. 

U planu je proizvodnja od samo osam primjeraka. Kako piše britanski Autocar, šest primjeraka već je prodano, a cijena je 675.605 funti (oko 6,5 milijuna kuna).

Američki Autoblog piše kako automobil izvana izgleda gotovo identično kao dosadašnja verzija, ali "ispod kože od ugljičnih vlakana nalazi se zvijer koja je mnogo uglađenija te čak i brža".

 

>> Rimac za Ženevu pripremio 'popeglani' superautomobil

Komentara 49

Avatar istrebljivač
istrebljivač
09:14 25.02.2016.

Gdje su oni dežurni pljuvači koji se hrane politikom o kojoj nemaju pojma.Dajte podršku našim ljudima koji znaju primjenjivati novu tehnologiju bolje i od onih koji imaju neograničen pristup resursima.BRAVO MLADI GOSPODINE RIMAC.Puno sreće i uspjeha u radu!

LI
liskovaca
09:09 25.02.2016.

svaka mu čast u borbi s našom birokracijom!

BA
balic
09:27 25.02.2016.

Chapeau, i sve bez subvencija i otimanja od poreznih obveznika.Sad ce dezurni pljuvaci..oni ne mogu vidjeti da je netko od nasih mladih uspjesan a da ne drmne od drzave.Izmislit ce oni vec nesto kako bi ga po njihovom 'opravdano' ispljuvali..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije