Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važna odluka

Što se više isplati - kupnja rabljenog, klasičan rent-a-car ili dugoročni najam vozila?

Viator
Foto: Viator Auto
23.03.2019.
u 08:20

Dugoročni najam vozila uglavnom označava najam na period duži od mjesec dana, a omogućava minimalne i precizno planirane mjesečne troškove u okviru mjesečnog trajanja najma i s ugovorenom kilometražom. Računica nerijetko pokaže da je isplativije unajmiti automobil prema potrebi nego ga imati u vlasništvu i održavati, a samo povremeno koristiti

I dalje ponešto hladni, ali za putovanja idealni proljetni mjeseci lako potaknu na razmišljanje o vožnji u vlastitom ili prikladnijem, možda i boljem automobilu. No, cijene su visoke, tu su troškovi održavanja, a kupnjom se dugoročnije vežete uz jedan automobil. Ipak, nismo ograničeni na kupnju novog vozila, ni na kupnju rabljenog vozila u oglasniku, niti općenito na kupnju vozila. Može se kupiti i kvalitetan rabljeni automobil, a postoje i opcije poput klasičnog ili dugoročnog najma.

Kupnja rabljenog automobila općenito se smatra manje sigurnom od kupnje novog u pogledu pouzdanosti, ali i taj se rizik može smanjiti. Umjesto da kupujete vozilo od nepoznatog prodavača, istražite ponudu tvrtki koje posluju pod svojim brandom i za rabljene automobile nude jamstvo, savjetuju iz Viator auta. Kupite li tako, primjerice, dvije godine staro vozilo, prethodni vlasnik za vas je već ‘odradio’ početni pad vrijednosti, preuzimate relativno svjež automobil znatno jeftinije od potpuno novog modela, a imate i jamstveni rok.

Kad je posjedovanje vlastitog automobila prevelik trošak ili je nepraktično, a ipak vam povremeno treba vozilo, možete posegnuti za rent-a-carom. Respektabilna rent a car usluga uvijek nudi veliki broj vozila, različite snage i veličine, ali i velik broj poslovnica diljem zemlje. Tako po potrebi možete uzeti malo vozilo koje će vam omogućiti lakoću parkiranja i vožnje po urbanim sredinama ili kombi u koji će stati čitavo društvo na putu prema moru. Dobra ponuda može se, primjerice, naći na www.rentacarlastminute.hr.

Dugoročni najam vozila uglavnom označava najam na period duži od mjesec dana, a omogućava minimalne i precizno planirane mjesečne troškove u okviru mjesečnog trajanja najma i s ugovorenom kilometražom. Računica nerijetko pokaže da je isplativije unajmiti automobil prema potrebi nego ga imati u vlasništvu i održavati, a samo povremeno koristiti. Dugoročni najam rješava nas troškova povezanih s posjedovanjem automobila, a i dalje možemo imati vozilo na mjesec dana ili čak i nekoliko godina. Pritom aute možemo mijenjati prema potrebi i financijskim mogućnostima.

Ovakav tip „vlasništva” rješava nas kreditne ili leasing obveze, a unajmljeni se automobil može vratiti i prije isteka dogovorenog roka, napominju iz Viator auta. Ugovor o takvom najmu može se sklopiti u jednom danu i nije potrebna dokumentacija kakva se traži za odobrenje leasinga ili kredita.

VIDEO Stižu veće kazne za vozače:

Ključne riječi

Komentara 3

LE
LeandroZG
08:31 23.03.2019.

treba pitati mamu ministrice Jabjela Žabac kaj se navise isplati

Avatar Olujni
Olujni
10:22 23.03.2019.

Kod nas kad kupujes 2 god star auto, nasi vlasnici traze za njega cijenu skoro novog! Pa ako je 2 god star samo 1.000 € jeftiniji od novog, radi se o novim autima cijene oko 20.000 €, zar trgovci tih rabljenih smatraju da smo mi kupci idioti koji ne znamo uporedjivati i razmisljati? Ma nista HR, samo kupnja u Njemackoj, 2 god star auto tamo je vec izgubio 25% vrijednosti.

GV
golub Vaso
08:27 23.03.2019.

kupnja rabljenog, ali u Njemačkoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije