Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U izduženom izdanju

Stiže karavanska verzija BMW-ove Serije 3

\'BMW3Touring01_nnn_aut_14051\'
Foto: BMW
1/3
22.05.2012.
u 08:10

Početak prodaje karavanske inačice očekuje se tijekom rujna, a na izbor kupcima bit će tri motora

Novo izdanje BMW-ove Serije 3 u Touring odnosno karavanskoj izvedbi bavarski je proizvođač premijerno pokazao sedam mjeseci nakon predstavljanja šeste generacije 'trojke' u limuzinskom izdanju s četverim vratima. Početak prodaje karavanske inačice očekuje se tijekom rujna. Novi premium sportski karavan donosi sve osobine koje kupci već tradicionalno očekuju od BMW-a: dinamično ponašanje na cesti, praktičnost, kvalitetu te širok raspon opreme koja bi trebala olakšati svakodnevnu upotrebu automobila.

Deset centimetara duža

Nova Serija 3 Touring je 9,7 centimetara duža od prethodnika, te sada u dužinu broji 462 cm. Međuosovinski razmak izdužio se za pet centimetara, na 281 cm. Trag kotača također je širi, i to 3,7 cm sprijeda te 4,8 cm straga. Sva ta povećanja rezultirala su prostranijom putničkom kabinom, koja je ujedno modernizirana kako bi ugodila vozaču aktivnog stila života. Od povećanih je ukupnih dimenzija profitirao i prtljažnik, čiji je obujam povećan na 495 litara (kod prethodnika je zaprimao 460 l). Preklapanjem naslona stražnje klupe (djeljive u omjeru 40:20:40) otvara se ukupno 1500 litara prtljažnog prostora. Zanimljivo je i da se - u sklopu vrata prtljažnika s automatskim otvaranjem - i stražnje staklo može otvoriti, a nije za zanemariti ni nizak utovarni prag.

Pogonsku grupu u početku će činiti tri motora. Benzinsku 328i izvedbu pokreće 2,0-litreni turbak sa 245 konjskih snaga.

Od 184 do 258 konja

Turbodizelaši nude 184 (320d) odnosno 258 (330d) konjskih snaga. Navedena će trojka na raspolaganju biti u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim ili 8-brzinskim automatskim mjenjačem. BMW 330d Touring nudit će se samo s automatskim prijenosom. Opcijski će se nuditi i mogućnost mijenjanja brzina na kolu upravljača. Oba mjenjača serijski dolaze uz Start/Stop sustav koji će smanjiti ukupnu potrošnju goriva. Navedena trojka udovoljava Euro 5 standardima o emisiji, a 320d izvedba može se doraditi tako da udovolji i Euro 6 standardima, navodi proizvođač.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije