Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

Stiže hibridni Swace, Suzukijev drugi model iz braka s Toyotom

Foto: suzuki
1/9
01.10.2020.
u 11:39

Dizajnerski elementi karakteristični su Suzukijevi, hibridna tehnologija je Toyotina, a prostranost u putničkoj kabini među najboljima je u klasi

Suzuki je predstavio novi Swace, karavan atletskog dizajna opremljen naprednom hibridnom tehnologijom. Swace je drugi Suzukijev model koji je proizašao iz suradnje tog proizvođača s Toyotom. Njegova bi prodaja u Europi trebala početi ove zime. Dizajniran kako bi imao nisko težište - s karakterističnim Suzukijevim elementima - Swace se ističe širokim stavom i elegantnim karoserijskim linijama.

Dizajn interijera nastavlja sportsku eleganciju vanjštine, no tu je naglasak stavljen na udobnost i praktičnost. Interijer nudi osjećaj prostranosti, čemu pridonosi široka ploča s instrumentima dizajnirana s neprekidnim linijama koje se protežu do samih obloga vrata. Swace je opremljen 8-inčnim multimedijskim audio sustavom s AM/FM/DAB radiom, Bluetooth funkcijom i kontrolama na upravljaču za lakše korištenje. Sustav je kompatibilan s Apple CarPlay aplikacijom za iPhone, kao i Android Auto i MirrorLink aplikacijama. U prednjoj konzoli dostupna je Qi podloga za bežično punjenje pametnih telefona te dva USB ulaza i AUX ulaz nadomak vozača i suvozača. Ostale ključne značajke unutrašnjosti uključuju grijani upravljač i prednja sjedala, S-Flow sustav klima uređaja s prepoznavanjem putnika i ambijentalno osvjetljenje u cijeloj kabini. Uz izdašnu udaljenost od 928 mm između prednjih i stražnjih sjedala, udobnost stražnjeg dijela putničkog postora i prostor za noge među najboljima su u klasi.
Prtljažni prostor prima 596 litara. Tapecirana podloga prtljažnika može se postaviti u niži položaj za pohranu viših predmeta, a također se može okretati kako bi s druge strane dobili otporni sloj od sintetičke smole koji se može koristiti za odlaganje mokrih ili prljavih predmeta. Prtljažni odjeljak se lako može proširiti u potpuno ravan prostor, uz pomoć ručice za preklapanje stražnjih sjedala, a opremljen je i automatskim svjetlima i 12V utičnicom.

Swace kombinira snažni električni motor s 1,8-litrenim benzinskim motorom, ekskluzivno dizajniranim za upotrebu u hibridnim sustavima, pružajući besprijekoran osjećaj vožnje uz snažno ubrzanje, kao i izvrsnu potrošnju goriva te nisku emisiju ispušnih plinova. Hibridni sustav optimalno pokreće Swace u svim kompbinacijama, bilo da je riječ isključivo o benzinskom motoru, elektromotoru ili oboje, ovisno o uvjetima vožnje. U EV načinu vožnje vozi koristeći isključivo elektromotor pokretan snagom iz baterije. Ovaj način rada može se koristiti za vožnju na kratkim udaljenostima bez brige o buci ili emisiji.
Swace nudi udobnost u vožnji i stabilno, reaktivno upravljanje s niskim težištem i fino podešenim ovjesom. Niski položaj prostora motora i smještaj baterije ispod stražnjih sjedala osiguravaju nisko težište, smanjujući valjanje karoserije u zavojima, poboljšavajući stabilnost i pridonoseći laganoj i udobnoj vožnji. Vozač može odabrati jedan od tri načina vožnje (normalno, eko, sport) te tako prilagoditi performanse vozila uvjetima vožnje. Među naprednim sigurnosnim značajkama kojima je Swace opremljen su inteligentna pomoć pri parkiranju, Pre-Collision System koji pomaže u sprječavanju sudara s drugim vozilima, pješacima i biciklistima te po potrebi automatski koči, pomoć pri zadržavanju u voznoj traci, prepoznavanje prometnih znakova, monitor mrtvog kuta, Dynamic Radar Cruise Control koji automatski održava udaljenost do vozila ispred i zaustavlja vozilo kada se vozilo ispred zaustavi, Rear Crossing Traffic Alert koji pomaže izbjeći sudar pri vožnji unatrag s parkirnih mjesta...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije