Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mazda 6 Revolution

Sportsko obiteljska krstarica sa svemirskom tehnologijom

'26.04.2013., Zagreb - Mali test Mazde 6, 2,5 A/T.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
24.07.2013.
u 10:00

Mazdina limuzina prostrana je, štedljiva, cijenom konkurentna i iznimno zabavna u vožnji.

Mazda je s novom ‘šesticom’ izazvala nepodijeljena mišljenja među automobilskim stručnjacima, a sažetak je da auto nema mane. Prostran je, štedljiv, cijenom konkurentan i prije svega izuzetno zabavan u vožnji.

Zbog toga smo sa znatiželjom dočekali top izvedbu s novim 2,5-litrenim Skyactive benzincem od 192 KS i 256 Nm u kombinaciji sa Skyactive 6-brzinskim automatskim mjenjačem. Četverocilindraš je jedan od najboljih atmosferskih motora na tržištu. Rado se vrti i puno obećava – 7,8 sekundi do stotke, a najveća brzina je 223 km/h. Mjenjač prebacuje glatko i brzo, gotovo jednako impresionira kao VW-ov DSG. Podvozje je sportski kruto pa Mazda fino, kao po tračnicama, prolazi kroz zavoje, bez naginjanja. S druge strane ne pati udobnost, dok potrošnja fascinira. Prosječno smo trošili 8,8 l/100 km što je za benzinski automatik sa 192 KS jako dobro.

Pridonosi tome i-ELOOP koji regenerira energiju kočenja, ali i 1360 kg težine limuzine duge 487 cm. Neki kompakti imaju znatno više kilograma. Šestica više ne dolazi s peterim vratima već samo kao klasična limuzina i karavan. Limuzina ima solidan prtljažnik od 490 litara. Revolution oprema nudi djelomično kožna sjedala koja lijepo podupiru tijelo, a ergomomski je unutrašnjost jako dobro izvedena, s preglednim instrumentima. Upravljač je srednje veličine i lijepo sjeda u ruke, a možda bismo malu kritiku uputili preglednosti pri vožnji straga. Ali, stvar spašavaju senzori.

>>Povoljni kabrioleti u tišini su nestali s našeg tržišta

>>Nova Mazda3 - ljepša, lakša, štedljivija i veća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije