Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smart Times 2017.

I malim autom može se na veliko putovanje

Smart Times
Foto: Mato Pavličević
1/5
31.07.2017.
u 18:33

Na Azurnoj obali posjetili smo Nicu, ali i St. Tropez i nekadašnju žandarmeriju koja je danas muzej filma

Na tradicionalno okupljanje ljubitelja ovog malog automobila koje se ove godine održalo na katalonskoj obali, u gradu Salou, zaputili smo se Smartom Fortwo i pregazili 3800 kilometara kako bismo prisustvovali bogato pripremljenom višednevnom programu, druženju i razmjeni iskustava.

Prvi dan vožnje bio je samo “lov” na kilometre, od Zagreba do Savone na obali Tirenskog mora. Taj grad odavno je postao popularan zahvaljujući Kristoforu Kolumbu, koji ga je često spominjao u svojim pismima. Zgrada koja je bila Kolumbova rezidencija i dalje je na svom mjestu, doduše ne u formi kao prije petstotinjak godina.

Nica je uvijek lijepa, bez obzira na to jesmo li se zaustavili u staroj luci ili u novom dijelu s beskrajnom promenadom i plažama. Sljedeća stanica – Saint Tropez.

Nakon šetnje ovim mondenim ljetovalištem ispred kojeg je na sidrištu bila prava kolekcija megajahti, te fotografiranja ispred žandarmerijske postaje iz filma, a koja je danas muzej, naša je dvočlana ekipa – Mato Pavličević i Luka Kipa – nastavila vožnju preko Marseillea i Montpelliera prema Barceloni, jednoj od četiri katalonske provincije koja je zbog osebujne i burne povijesti svoj najveći uzlet doživjela u godinama nakon što je ugostila Ljetne olimpijske igre 1992. 
Jedna od najvećih znamenitosti svakako je bazilika gotičkog stila, Sagrada Familia. Svakako preporučujemo posjetiti La Ramblu, tržnicu La Boqueriju, Gotičku četvrt te stadion FC Barcelona Camp Nou.

Foto: Mato Pavličević

A na svega sat vremena vožnje nalazi se još jedno čudo: Montserrat. Visoko na vrhu ove prekrasne planine s nazubljenim vrhovima (legenda kaže da su ih oblikovali anđeli zlatnim pilama) naići ćete ne samo na jedinstveni pejzaž već i na jedan od najpoznatijih europskih samostana, benediktinsku opatiju Santa Maria de Montserrat.  A u Salou je putnike dočekao bogat glazbeni i zabavni program, igre na pijesku, kao i testne vožnje brojnih modela iz ponude Smarta i Brabusa s velikim naglaskom na najnoviji Smart Electric.

Tradicionalno je manifestaciju otvorila generalna direktorica Smarta Annette Winkler, svjetskom premijerom novog modela, Smarta Fortwo Brabus Electric Drive. Vrhunac događaja bila je tradicionalna parada u kojoj su 532 automobila u konvoju krstarila kroz Salou i cestama uz Costa Doradu (Zlatnu obalu), a program je zatvoren partyjem na plaži, uz nastup australskog DJ dua Nervo. Smart Times 2018. održat će se u njegovu „rodnom gradu“ Hambachu, kad će se ujedno i proslaviti 20 godina ovog brenda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije