Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Test: Fiat 500x

Sjajan turbobenzinac za talijanskog retro šminkera

Fiat 500X
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/11
23.03.2019.
u 15:30

U unutrašnjosti je redizajniran kokpit, ali uz poznati retro štih originala. Dotjerana je grafika instrumentne ploče, a novost je serijski središnje postavljen 3,5-inčni TFT zaslon putnog računala. Sada je u serijskoj opremi i multimedijski sustav Uconnect autoradio

Talijanski retro šminker u sve traženijem SUV izdanju nedavno je stigao u Hrvatsku u redizajniranom obliku. Promjene u izgledu i dimenzijama (426,4 cm dužine)nisu velike. Zašto bi i bile, kad se radi o jednom od stilski najspecifičnijih modela koji se, dakako, dizajnerski naslanja na legendarni model 500. Ali, u napuhnutom crossoverskom izdanju.

Veće su izmjene ispod poklopca motora pa smo tako isprobali novi 1,0-litreni trocilindarski turbobenzinac sa 120 KS i 190 Nm okretnog momenta. I možemo odmah reći da se radi o jednom od najboljih 1-litrenih turbobenzinaca na tržištu, a ima ih doista mnogo. Snagu razvija jako lijepo i linearno te mu niti u jednom režimu vožnje ne nedostaje daha. Zapravo, prema osjećaju bismo rekli da se radi o snažnijem motoru i bržem ubrzanju. Realno, iz mirovanja do stotke stiže za 10,9 sekundi, a zaslužena pohvala ide i zvuku, koji nema onako karakterističan trocilindarski zvuk. Barem se on ne čuje u kabini.

Fiat 500X
1/11

Maksimalna je brzina ovog modela 188 km/h, a sasvim ugodno uz potpuni mir u kabini putna brzina može biti 150 km/h. Potrošnja se u gradskoj vožnji u špicama zna popeti na 9 l/100 km, dok je prosječna sasvim prihvatljivih 7 do 7,5 l/100 km. Fiat 500X sada standardno stiže s LED dnevnim svjetlima i stražnjim LED svjetlima. Prednja potpuno LED svjetla valja doplatiti 4560 kuna.

U unutrašnjosti je redizajniran kokpit, ali uz poznati retro štih originala. Dotjerana je grafika instrumentne ploče, a novost je serijski središnje postavljen 3,5-inčni TFT zaslon putnog računala. Sada je u serijskoj opremi i multimedijski sustav Uconnect autoradio sa 7-inčnim zaslonom na dodir s Bluetoothom, USB i AUX ulazom.

Cijena redizajniranog modela Fiat 500X s novim početnim benzinskim motorom iznosi 155.720 kuna.

Pogledajte i naš razgovor s Matom Rimcem:

Ključne riječi

Komentara 6

MA
maximinimax
20:10 24.03.2019.

Nije ni čudno da propadaju, niti potrošnja, niti brzina, niti snaga, niti dizajn a cijena pffff

SA
samoborka
17:17 23.03.2019.

Previše novca za nelijepi,omaleni autić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije