Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povoljnije održavanje

Želite jeftiniji sevis? Članstvom u klubu dođite do popusta

automehaničar
Foto: Thinkstock
1/2
23.12.2017.
u 18:30

Članovi klubova mogu računati na jeftinije pakete održavanja, na niže cijene dijelova te na povoljniji radni sat ovlaštenog servisera

Pritisnuti sve većim troškovima i sve neizvjesnijim primanjima, hrvatski se vozači već neko vrijeme od ovlaštenih servisa okreću prema neovlaštenima. Znaju i oni da je ovlašteni servis stručniji i opremljeniji za održavanje automobila pojedine marke, ali jeftiniji izbor sve se češće nameće kao prvi. Ovlašteni servisi, s druge strane, žele zadržati korisnike, pa su kreirali čitav niz programa kroz koji vlasnici starijih automobila mogu povoljnije održavati svoja vozila.

Pomoć na cesti 0-24

Primjerice, Renault nudi Renault 5+ program za Renaultova vozila starija od pet godina. Taj program uključuje pomoć na cesti 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini. Pomoć na cesti podrazumijeva vuču vozila do najbližeg Renaultova servisa ili rješavanje kvara na licu mjesta. Program uključuje i 20% popusta na određene pakete za održavanje vozila. Najčešće su to zamjena ulja i filtra ulja, zamjena filtra putničkog prostora, filtra zraka, svjećica, akumulatora, kočionog sustava, amortizera te remena sustava razvoda motora, kompleta remenja za pogon dodatnih agregata i pumpe za vodu. U paket su uključeni originalni rezervni Renault dijelovi te rad potreban za njihovu ugradnju uz jamstvo na dijelove i rad od godinu dana.

Vlasnicima rabljenih vozila koji se ne žele učlaniti u Renault 5+ program, ili imaju vozila starija od četiri godine, Renault nudi zamjenske dijelove marke Motrio, čije su cijene 20% niže od najnižih cijena originalnih rezervnih dijelova.

Godine idu, popusti rastu

Honda u ponudi ima Advantage Card, namijenjenu za kupovinu Honda originalnih rezervnih dijelova, te korištenje servisnih usluga kao posebnih pogodnosti za vlasnike Honda automobila. Honda Advantage Card donosi 20% popusta na originalne Honda rezervne dijelove podložne trošenju (filtri ulja, zraka, goriva i klime, svjećice, disk-pločice, metlice i gumice brisača te sijalice), kao i 30% (automobili stariji od 5 godina) odnosno 20% popusta (vozila starosti od 3 do 5 godina) na sve ostale originalne Honda rezervne dijelove.

Pogledajte i galeriju noviteta koji nas očekuju u 2018. godini:

automehaničar
1/12

Francuske PSA marke nude programe vjernosti Citroën zauvijek odnosno Peugeot zauvijek. Članovi ovih klubova mogu koristiti brojne popuste i pogodnosti na servise i rezervne dijelove, a ti se popusti povećavaju sa starošću vozila.

Primjerice, mogu računati na povoljno redovito održavanje vozila s popustima do 30% na sve filtre, metlica brisača, kočione pločice i diskove, svjećice, grijače prve ugradnje ili Eurorepar, super setove razvoda prve ugradnje ili Eurorepar, ovisno o starosti vozila. Poseban popust od 30 posto mogu koristiti na najskuplji dio prve ugradnje, a dobit će i dodatnih 5% popusta na sve prodajne akcije. Članstvo podrazumijeva i pomoć na cesti u trajanju od jedne godine koja uključuje i vuču do ovlaštenog servisa u slučaju kvara ili nezgode. Cijena jednogodišnjeg članstva iznosi 149 kuna.

Mazda za starija vozila ima program Mazda Fair Service, kroz koji se, ovisno o starosti vozila, može ostvariti popust na cijenu dijelova i rada u servisu. Ako je vozilo staro četiri do pet godina, popust na dijelove i rad iznosi deset posto. Uz vozilo staro od šest do 10 godina ide 20 posto popusta na dijelove i rad. Vlasnici automobila starijih od deset godina dijelove će plaćati 20 posto manje, dok popust na rad iznosi 50 posto.

Volkswagen grupa ima program 4 plus za Volkswagen, Škoda, Seat i Audi modele starije od četiri godine. Njihovim vlasnicima u ovlaštenim su servisima, po povoljnim cijenama, na raspolaganju servisni paketi, originalni dijelovi i originalna dodatna oprema.     

Pogledajte i video o pripremi auta za zimu:

Komentara 2

BL
bljak007
09:30 24.12.2017.

Dovezete auto na servis u 8,00, i parkirate vani na parking, oni ga uzmu u 12,00 i rade 1sat i 45 minuta, a na računu stoji 8 sati rada. Vi prije dolaska u servis stavite tekućinu za vjetrobranska stakla, a oni vam i tu tekućinu naplate koju nisu stavili.

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
02:21 24.12.2017.

sevis????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije