Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ambiciozno

Šef Porschea: Sljedeći superauto mogao bi biti električan. Rimac: Radimo na nekim projektima

Mate Rimac
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
24.03.2019.
u 11:27

Potpuno električni Taycan predstavit će se u rujnu čime će Porsche dobiti i treću vrstu pogona, uz benzinski i hibridni

Britanski Top Gear prenosi izjave koje im je dao Oliver Blume, čelni čovjek Porschea koji je prošle godine kupio ozbiljan udio u Rimac Automobilima. Sljedeći njihov automobil mogao bi biti u cijelosti električan.

- Imamo dugu povijest, i gledamo se duboko u budućnosti. Novi Porsche mora biti najbolji na tržištu, s najboljim performansama... za sada nemamo koncept za takav automobil. Bi li mogao biti u cijelosti električan? Da - rekao je Blume Top Gearovcima za predstavljanja novog Cayenne Coupea.

Video: Predstavljen C_Two

Mogući nasljednik modela 918 trebao bi biti na vrhu njihova portfolia koji će proći temeljitu transformaciju. Potpuno električni Taycan predstavit će se u rujnu čime će Porsche dobiti i treću vrstu pogona, uz benzinski i hibridni. Cross Tourismo pojavit će se 2021., novi Macan negdje u isto vrijeme, i s pogonom na struju i na benzin. Taycana je već uplatilo 20.000 kupaca. Komentirajući performanse novog Porschea Taycan i strategiju tvrtke u sljedećih deset godina koja, dakle, uključuje i električne automobile, Blume je spomenuo i nešto nama zanimljivo.

- Partnerstva će u budućnosti postajati sve važnijima. Meni je važno da imamo partnera s velikim znanjem i iskustvom koji se ne boji izazova rada s nama ali koji može funkcionirati na našem nivou ili takvog kojega mi moramo stizati. Mate Rimac stručan je, vrlo ambiciozan pa je tako savršen partner za izradu prototipova i kompaktnih, pametnih rješenja. Ne radi se samo o električnim pogonima, imamo partnere i u financiranju, digitalizaciji... naša partnerska mreža raste - rekao je Blume čija je tvrtka uložila 18,7 milijuna eura u Rimac Automobili prošlog lipnja, podsjeća britanski automobilistički magazin koji se oslanja na popularnu emisiju.

- Radimo zajedno na nekim projektima i to je sve što mogu reći - rekao je Mate Rimac.

Video: Mate Rimac u Ženevi

Komentara 5

LI
Lily7
13:31 24.03.2019.

Wow! Kakav uspjeh, ponos Hrvatske I svjetske automobilske industrije - bravo Mate!

MA
Mali2000
14:48 24.03.2019.

Jureh77, s kojeg si ti planeta. Rimac stvara tehnologiju, kreira rješenja. Proizvede automobila koliko mu je potrebno za ove ciljeve.

LA
lakočemo
14:57 24.03.2019.

ureh77 ne bi porše spominjao rimca a da on ne vrijedi,mali je genije svoga vremena i što me zadivljuje do bola je kako to ova nam draga država ne prepoznaje kao da i ne postoji a cijeli automobilistički svijet bruji o njemu ne znam nije mi jasno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije