Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTAŠI U ŽENEVI

Seat Leon Cupra novi je kralj 'ringa'

Seat Leon Cupra
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
12.03.2014.
u 13:00

Seatov španjolski pilot Jordi Gené uspio je u novom Leonu Cupra 280 prijeći krug na “ringu” za 7 minuta i 58,4 sekunde

Supersportski automobili su uvijek pravi mamac za posjetitelje salona, a na ovogodišnjem auto-salonu u Ženevi ih nije nedostajalo. Ferrari California T s turbo motorom, novi Lamborghini Huracan, Ford Mustang, McLaren 650 S prave su “babaroge”, ali na salonu je bilo i dostupnijih sportaša.Jedna od zvijezda bio je novi Seat Leon Cupra sa 280 konja.

U Ženevi su Španjolci predstavili nedavno postavljen rekord na legendarnom Nurburgringu za automobile s prednjim pogonom i tako srušili s trona Renault Megane R.S. Trophy. Španjolski vozač Jordi Gene odvezao je Nordschleife za 7:58,44 s prosječnom brzinom od 154,98 km/h, te najvećom brzinom od 242 km/h.

Ford je predstavio šestu generaciju Mustanga i prvu koja će od 2015. biti namijenjena i europskom tržištu. Pokretat će ga i 2,3-litreni turbobenzinac od 275 do 310 KS. Ali, i pravi atmosferski 5,0 V8 sa 420 KS.

Na Chevroletovom štandu dominirala je Corvetta Stingray budući da Amerikanci povlače “neameričku” gamu iz Europe.

Za Ženevu su i iz Bentleya spremili još snažnije verzije Continentala GT Speed sa 635 KS i Flying Spur s novim V8 motorom od 500 konjskih snaga.

>> Alfieri - koncept koji najavljuje budućnost Maseratija

>> Najljepši oldtimeri na auto-salonu u Ženevi

>> Performanse kao kod Golfa GTI, a troši samo litru i pol na 100 km

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije