Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renault Kadjar

Sam parkira, sam koči i nadzire mrtvi kut

Renault Kadjar
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/5
26.08.2018.
u 23:37

Renault svoj crossover neprestano obogaćuje naprednim tehnologijama

Tajna uspjeha Renaultova Kadjara je u neprestanim poboljšanjima, u obogaćivanju opreme ovog crossovera naprednim tehnologijama. Testni Kadjar u S-Edition razini opreme za pogon rabi 1,6-litreni dCi motor od 130 konjskih snaga, ali u kombinaciji s X-Tronic mjenjačem.

Slabiji model, onaj od 110 KS, opremljen je EDC mjenjačem s dvostrukom spojkom, a za ovaj snažniji model pripremljena je CVT tehnologija. Znači, dorađeni bezstupanjski mjenjač, kojemu je trenje smanjeno za 40 posto, uz programirani raspon simulacije sedam stupnjeva prijenosa. Prema službenim podacima ovaj model troši 4,8 l/100 km, no u realnosti to je oko litru dizelskog goriva više, što je s obzirom na konfiguraciju 444,9 centimetara dugog i 161,3 cm visokog te 1490 kilograma teškog vozila solidan rezultat.

S-Edition u imenu znači da ovaj Kadjar u putničkoj kabini donosi tamnosivu tkaninu u kombinaciji s plavim prošivima. Plavi prošiv korišten je i na kožom preobučenom upravljaču. U odnosu na Bose model, s kojim dijeli istu cijenu, kožne presvlake nisu ni opcija. Izvana ga je moguće prepoznati po 19-colnim alu naplatcima s pet krakova, te po Renaultovom logotipu na plavoj podlozi.

Paket Techno Premium sadrži bočne senzore, sustav za nadzor mrtvog kuta, sustav aktivnog kočenja u slučaju nužde te sustav za pomoć pri parkiranju s kamerom za vožnju unazad. Easy Park Assist, naime, izmjerit će odabrano parkirno mjesto i Kadjar (gotovo) samostalno u njega smjestiti, bilo unaprijed, unazad, bočno ili pod kutem. Sustav potpuno preuzima manevriranje upravljačem, a vozač samo mora davati gas i kočiti.

Želite li ipak sami parkirati, ali uz određenu pomoć, sustav vas savjetuje zvučnim i vizualnim upozorenjima. Izdašno opremljen Kadjar S-Edition Energy dCi 130 X-Tronic stoji 236.853 kn, no uz trenutačno dostupan popust cijena je prihvatljivih 221.853 kn.

Ključne riječi

Komentara 3

ME
MehutoGonzales
07:44 27.08.2018.

Badava mu kad ima gepek ko Twingo

AA
aabbcc
20:24 27.08.2018.

Napokon nesto napravili i za one sto vole popiti pa voziti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije