Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fordovo pomlađivanje

S-Max i Galaxy s novim motorima i tehnologijama

Ford
Foto: Ford
1/2
18.10.2018.
u 10:03

Nudi se i poboljšani 8-stupanjski automatski mjenjač s rotirajućom ručicom

Ford je dotjerao svoje obiteljske modele S-Max i Galaxy. Za što bolju tržišnu poziciju Fordovi će se jednovolumeni sada boriti s novim naprednim EcoBlue dizelskim motorom koji dolazi u izvedbama od 120, 150 i 190 konjskih snaga te s Bi-turbo dizelašem s 240 konja. Zahvaljujući novim motorima S-Max i Galaxy nude učinkovitiju potrošnju, bolje performanse i profinjeniji rad.

Ovaj se jednovolumenski dvojac nudi i s poboljšanim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s ergonomskom rotirajućom ručicom. Uglađeni novi automatski mjenjač omogućava korištenje adaptivnog tempomata sa Stop&go funkcijom za gradsku vožnju. Kombinirana potrošnja goriva iznosi od 5 l/100 km u S-Maxu s verzijom 2-litrenog EcoBlue motora sa 150 i 190 KS pa do 5,9 l/100 km za top verziju s 240 konja.

Nove tehnologije uključuju već spomenuti adaptivni tempomat sa Stop&go funkcijom, koji bez problema radi i u gradskom stop-start prometu, kao i unaprijeđenu verziju Fordova sustava upozorenja o vozilu u mrtvom kutu, koji sada otkriva vozila na još većoj udaljenosti te Ford ClearView sustav brisača za bolju vidljivost. Oba modela također nude sustav adaptivnih prednjih svjetala koja prilagođavaju kut snopa svjetla prema okolini i može spriječiti zasljepljivanje drugih vozača te sustav aktivne pomoći pri parkiranju koji ima funkciju okomitog parkiranja bez uporabe ruku.

Fordov SYNC 3 komunikacijski i zabavni sustav, kompatibilan s Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama, omogućava vozačima S-Maxa i Galaxyja upravljanje audio, navigacijskim i kontrolama klimatizacijskog uređaja putem jednostavnih glasovnih naredbi. Također, upravljanje funkcijama na 8-inčnom zaslonu osjetljivom na dodir moguće je dodirom prsta, ali i gestama.

Naš 2-litreni EcoBlue dizelski motor i 8-stupanjski automatski mjenjač donose snagu i odziv kao kod benzinskog motora, ali uz dizelsku efikasnost u potrošnji goriva - rekao je Roelant de Waard, potpredsjednik za marketing i prodaju Ford Europe.

Pogledajte i video razgovora s Matom Rimcem:

Ključne riječi

Komentara 1

HL
Hladan
15:09 11.11.2018.

Sta im to vrijedi kad Ford ukida proizvodnju ovih odlicnih auta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije