Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele konkurirati Tesli

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov predstavio 'električni superauto'

Kalashnikov super auto
Kalashnikov
24.08.2018.
u 11:49

Kalašnjikov već godinama pokušava proširiti svoje brend, pa je tako nedavno na tržište plasirao svoju modnu liniju, kišobrane i mobitele

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov predstavio je u četvrtak svoj električni automobil i priopćio da tom novom tehnologijom kani konkurirati Tesli Elona Muska.

Tvornica Kalašnjikov, u svijetu najpoznatija po brendu automatske puške AK-47, pokazala je javnosti prototip svog eletričnog automobila CV-1, svijetloplave boje i retro dizajna, na sajmu obrambene industrije pokraj Moskve. Auto izgledom podsjeća na legendarni tip 'moskviča' iz 70-ih godina prošlog stoljeća.

U Kalašnjikovu se hvale da su razvili neke visokotehnološke elemente za svoj "električni superauto", uključujući i "revolucionarni" inverter. Vozilo može proći 350 kilometara s jednim punjenjem.

"Razvijamo vlastiti koncept električnog superautomobila, temeljenog na nekoliko originalnih sustava koje smo sami razvili", kaže Kalašnjikov. "Ta će nas tehnologija izjednačiti s globalnim proizvođačima električnih automobila poput Tesle i pretvoriti nas u njihove konkurente". Kalašnjikov već godinama pokušava proširiti svoje brend, pa je tako nedavno na tržište plasirao svoju modnu liniju, kišobrane i mobitele.

Rusi su na društvenim mrežama dvojako reagirali na navodni "superauto".

"Vaši tenkovi su odlični, ali bilo bi puno bolje da se držite podalje od automobila", napisao je jedan korisnik.

Početkom tjedna već su ismijali borbenog robota što ga je Kalašnjikov predstavio na istom sajmu.

Golemi stroj zlatne boje, navodno nazvan Igorek, u razvojnoj je fazi, ali je odmah postao predmetom podsmijeha.

"Netko je previše gledao Robocopa", napisao je netko na Twitteru, misleći na holivudski film iz 1987. godine.

VIDEO Koliko vrijede vozačke dozvole

 

Komentara 10

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
12:57 24.08.2018.

Opet se sprdaju Hrvati,eminentni proizvođači ničega.

LU
lucio2
12:20 24.08.2018.

Cuveni ruski dizajn! Ne mogu oni pobjeci od komunizma. Za riknut, fakat!

MT
makan tahi
13:11 24.08.2018.

svi koji rade aute na baterije trebali bi imati veliki jarbol s gromobranom tak da ak vozi dok je oluja može besplatno puniti za vrijeme vožnje- to bi bilo revolucionarno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije