Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb - split

Rimac snimio putovanje Neverom i odgovorio na često pitanje Hrvata: Nije odlično, ali nije ni loše

Foto: Mate Rimac/Facebook
01.11.2022.
u 14:07

Snimio je i statistiku vozila koja kaže da je prevalio 274 kilometra s prosječnom potrošnjom od 327 Wh po kilometru, za što je i sam priznao da nisu jako dobri rezultati. 'Okrivio' je četiri jaka motora i posebne gume koje trenutno ima na autu.

U pokušaju da Hrvatima približi električna vozila i njihove prednosti, Mate Rimac odlučio je snimiti i podijeliti putovanje od Zagreba do Splita u Neveri.

"U Hrvatskoj je za električne aute glavno pitanje domet - 'Jel mogu ja do svoje babe u Konavlima doći bez punjenja?'" napisao je Rimac u Facebook objavi. 

Ovo je bio prvi put da Neverom ide na ovako dugačko putovanje, a cilj mu je bio vidjeti može li bez punjenja stići skroz do Splita. Kameru je upalio, kaže, oko Zadra, kada je shvatio da neće moći bez punjenja završiti putovanje. "Fali mi 50-ak kilometara, da sam vozio sporije možda bih i uspio ali nemam živaca voziti ispod 130 km/h" kaže Rimac.

Snimio je i statistiku vozila koja kaže da je prevalio 274 kilometra s prosječnom potrošnjom od 327 Wh po kilometru, za što je i sam priznao da nisu jako dobri rezultati. 'Okrivio' je četiri jaka motora i posebne gume koje trenutno ima na autu.

Zainteresiranim gledateljima Rimac je pokazao i kako izgleda proces punjenja automobila na električnoj punionici u Zadru. U samo 11 minuta njegova se baterija napunila za 40 posto je te procijenio kako ima "više nego dovoljno" struje za doći do Splita pa je putovanje nastavio.

"Nije odlično, ali nije ni loše" komentirao je na Facebooku, dodajući kako se danas vraća iz Splita u Zagreb pa će snimiti i povratno putovanje.

Komentara 15

TE
Teig1
18:58 01.11.2022.

Treba onda pribaciti Split u okolicu Zadra i naravno poskidati sve radare da ga nebole živci. Pitam se dali kada bude napunjen u Splitu moće se opet vratiti iz okolice Livna? Vjerovatno bilo bi bolje radi trenja guma po makadamuu postaviti malo zastarjele livanjske sireve kao te posebne gume.

DU
Deleted user
15:19 01.11.2022.

Znaci sa fiestom iz 91 dođeš prije nego sa hyper autom od 2 mil€... E vozila su prevara epskih razmjera....

PO
poluprovokator
15:33 01.11.2022.

Pošteno prikazao mogućnosti pa ko voli nek izvoli;-) Ne ovo usporedivati sa Fiestom nego se zapitati kolko bi u tim uvjetima trošila neka druga 4WD benzinska nabrijana hiperjurilica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije