Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD POTRAŽNJE

Renaultova tvornica u Sloveniji otpušta 400 zaposlenih

Renault Koleos
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
20.05.2020.
u 13:43

Ukidanjem noćne sjene proizvodnja u Revozu smanjit će se za 150 vozila dnevno.

Tvornica automobila Revoz iz Novog Mesta otpustit će oko 400 od sada 3.200 zaposlenih, objavila je u srijedu slovenska tvrtka u vlasništvu francuskog Renaulta.

Do takve odluke došlo je zbog jakog pada potražnje, odnosno stanja na tržištu automobila u svijetu, što je izravna posljedica krize izazvane Covidom-19, navode u upravi tvrtke koja je najveći poslodavac u tom dijelu Slovenije.

Revoz namjerava, u dogovoru sa zavodom za zapošljavanje, organizirati savjetovanja i radionice za one koji će dobiti otkaz, kako bi se mogli prekvalificirati i dobiti posao u drugim djelatnostima. Dio zaposlenih koji za to imaju uvjete moći će otići u mirovinu, sve u sklopu  tzv. "mekog otpuštanja", te u dogovoru socijalnih partnera i dijalogu sa sindikatom zaposlenih.

Ukidanjem noćne sjene proizvodnja u Revozu smanjit će se za 150 vozila dnevno.

Revoz je zbog epidemije Covida-19 epidemije sredinom ožujka na 6 tjedana bio zaustavio proizvodnju, a ponovo je počeo raditi početkom svibnja.

Kako prenose slovenski mediji, tvrtka će u prvom redu otkazati ugovore radnicima zaposlenima na određeno vrijeme preko agencija za zapošljavanje, a mahom je riječ o stranim državljanima.

Komentara 2

Avatar CarolKO96
CarolKO96
09:27 30.05.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​.k​i​s︆︅︆︅︆︅st​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Avatar MariaJE95
MariaJE95
08:52 25.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije