Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRALI SMO

Renault Megane - kapitalac s francuskim potpisom

Renault Megane
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
09.04.2016.
u 15:00

Dizajnerski je posao odrađen odlično, a novi se Megane odlično i vozi. Prostora u kabini ima više, a i prtljažnik mu je porastao na 434 litre

Kompakti su još uvijek, uz nezaobilazne crossovere i SUV modele, najpopularniji auti u Hrvatskoj. Dokazuje to i interes ljudi za novu četvrtu generaciju Meganea, koji je izazvao veliku pažnju gdje god da smo na testu s njime stigli. Ipak je Magane kapitalac poput VW Golfa i Opel Astre. A koji su mu aduti u borbi za kupce?

Dizajnerski je posao odrađen, čini se, odlično. Bočna silueta ostala je vrlo slična prethodniku, dinamična je i aerodinamična, dok su prednji i stražnji kraj vrlo slični većem Talismanu, a posebno su atraktivni svjetlosni potpisi koji u potpunosti dolaze do izražaja noću. Prednji svjetlosni potpis u obliku slova C ostvaren je s pomoću LED vodiča s trodimenzionalnim efektom, dok stražnja LED svjetla stvaraju jedinstven vodoravni potpis, također s 3D efektom. Megane je duži za 7 cm (436 cm), dok zbog 2,8 cm većeg međuosovinskog razmaka ima više mjesta na stražnjoj klupi. Prtljažnik mu je proširen na 434 litre.

Tehnološki napredan kokpit

U unutrašnjosti primjećujemo fina raskošna sjedala i tehnološki napredan kokpit, koji se nudi u srednjoj opremi Intens. Serijski je tu multimedijski sustav R-Link 2 s ugrađenim zaslonom osjetljivim na dodir veličine 7”, informacijski zaslon između mjerača u TFT tehnologiji, automatski dvozonski klima-uređaj, Multi-Sense sustav (vozač može birati comfort, sport, eco, normal i perso modove vožnje), LED dnevna svjetla, 16-inčni alu naplaci, parkirni senzori straga... Dakle, vrlo bogata oprema koja će zadovoljiti i zahtjevnije.

 

Ispod poklopca motora Renaultov je provjereni bestseller koji se ugrađuje i u Nissane, Mercedese te Dacije, 1,5 dCi sa 110 KS. Dorađeni turbodizelaš sa 260 Nm okretnog momenta još je uglađeniji, a zbog bolje zvučne izolacije u kabini je skoro nečujan.

Najbolji iznad 1700 okretaja

U svim režimima vožnje vuče uvjerljivo, a najbolje ipak iznad 1700 o/min. Do stotke 1300 kg mase stiže za solidnih 11,3 sekunde, a najveća mu je brzina 188 km/h. Dakako, veliki adut ovom motoru jest potrošnja, koja nam je u prosjeku bila 5,3 l/100 km. Na otvorenoj cesti može biti dosta ispod pet litara, dok je u gradskoj vožnji oko 6 l/100 km. Cijena je u odnosu na konkurente vrlo dobra, jer ovako opremljeni Megane sa dizelskim motorom od 110 KS stoji 151.900 kuna.

>> Šminkerski kompakt premium opreme i cijene

>> Osvježena Toyota Corolla stiže tijekom ljeta

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar VitoBH
VitoBH
18:52 17.04.2016.

Reno je samo šminka, nema tu kvalitete.

AX
axxvxx
22:20 09.04.2016.

O bože dragi, pa komentiraš o nečem o čem stvarno nemaš pojma. Definitivni best buy, je Renault. U zadnjih 15 godina kupio i ''potrošio'' 1 Audia - i gamu Renoa. Renault je AUTO za ''švabe''. Naravno ako ne govorimo omo o visokoj klasi, tu se zna....

IV
ivanakaze
13:04 11.04.2016.

Auto je super! Da bar meni netko kupi jedan :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije