Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRŽIŠTE AUTOMOBILA

Clio prestigao Golf, ali građanima je najdraža - Vitara

Suzuki Vitara
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
14.07.2016.
u 09:50

Najprodavanija marka je i dalje Volkswagen sa 3661 registracija

U Hrvatskoj je, prema podacima Promocije plus, u prvih šest mjeseci prodano 26.387 automobila, što je 22,3 posto više nego u istom razdoblju 2015. godine.

Najprodavanija marka je i dalje Volkswagen sa 3661 registracija, ispred Opela, Renaulta, Forda i Škode. Kod modela je Renault Clio na krilima velike isporuke rent-a-car vozila (procjenjuje se da je svaki treći prodani auto u HR završio u rent-a-caru) prestigao VW Golf, a slijede Ford Focus, Opel Astra, Škoda Octavia i Suzuki Vitara.

Ali, ono što je za Suzuki posebno važno jest da su od 804 registrirane Vitare 519 primjeraka kupili privatni kupci, što je gotovo dvostruko više od drugog najtraženijeg modela kod građana – Renault Clia (285).

>> Raste prodaja 
auta, građani najviše vole Suzuki Vitaru

>> Volkswagen je i dalje lider tržišta, Golf i Octavia pretekli Astru

Komentara 2

Avatar VitoBH
VitoBH
13:33 14.07.2016.

rent a car po zakonu ne smije imati auta starija od 5 godina, clio je za njh idealan jer se clio kvari nakon 5 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije