Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Redizajn

Osvježeni Miniji donose još više luksuza

Mini
Foto: mini
1/12
19.01.2018.
u 07:35

Britanski premium proizvođač u vlasništvu njemačkog BMW-a postao je sinonim za luksuzne male aute zabavne za vožnju

Mini je redizajnirao trovratnu, peterovratnu i kabrio izvedbu svog temeljnog modela. Osvježenje je stiglo tri i pol godine nakon predstavljanja treće generacije Minija, dakako, mislimo na novi Mini otkad ga je preuzeo BMW i predstavio prvu generaciju reinkarnacije kultnog automobila 2000. godine. Treća generacija je prvi put predstavljena u peterovratnoj izvedbi.

LED Matrix prednja svjetla

Redizajnom su sve tri osvježene izvedbe dobile diskretnu promjenu u vanjskom izgledu svjetala i prednje maske.

Novost je dostupnost kao dodatne opreme LED prednjih svjetala s Matrix funkcijom za duga svjetla koja osvjetljenje automatski prilagođavaju situaciji na cesti, a pritom ne zasljepljuju druge sudionike prometa. Uvedeni su i novi aluminijski naplatci, nove mogućnosti u uređenju interijera... Stražnja stop svjetla donose istaknut motiv britanske zastave, koji je desetljećima zaštitni znak Minija. U ponudi su i tri nove metalik boje eksterijera: Emerald Grey, Starlight Blue i Solaris Orange. Nudi se i novi estetski paket - piano black - umjesto dosadašnjeg koji je kombinirao detalje od kroma i elemente u visokom crnom sjaju.

Urus, Jetta... Pogledajte najveće novitete detroitskog sajma automobila:

Mini
1/45

Mini sada ima i novi logo. Jasan je i stilski autentičan. Novo je to tumačenje postojećeg logotipa i sada ima dvodimenzionalni “flat dizajn” te ističe ključne vrijednosti – zabavu u vožnji, prepoznatljiv dizajn, vrhunsku kvalitetu i emocionalnu privlačnost – ističu u Miniju. Također, Mini je dodatno proširio mogućnost individualizacije automobila kroz funkciju za kupce “Mini yours”.

Čak sedam motora

Početni je model opremljen 6,5-inčnim multimedijskim ekranom, dok se može doplatiti i 8,8-inčni s GPS navigacijom i bežičnim punjenjem pametnog telefona. Novost je i novi trokraki upravljač.

Mini s tri i pet vrata bit će dostupan sa sedam benzinskih i dizelskih motora, od početnog benzinca sa 75 konja do izvedbe Cooper S sa 192 KS (sportski JCW stiže kasnije). Serijski dolazi s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a birati se može i 7-stupanjski automatizirani mjenjač s dvije spojke i 8-stupanjski automatik.

Pogledajte i 10 stvari koje možda niste znali o Yugu - u jednom je bio bolji i od Saaba:

Mini
1/11
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije