Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŠAO I HATCHBACK

Rapid Spaceback - Golf je dobio jeftiniju konkurenciju

škoda rapid spaceback (1)
Foto: Škoda
1/5
19.10.2013.
u 10:00

Sada Škoda ima bogatu i šaroliku paletu iznimno konkuretnih modela na tržištu

Škoda je još od Felicije čekala hatchback model kojim bi mogla konkurirati u kompaktnoj klasi. VW Golf, Ford Focus, Opel Astra, Kia cee\'d, Hyundai i30 - sve su to konkurenti najnovijeg Škodinog modela. Nakon limuzinske izvedbe, Škoda nam je proteklog tjedna u Italiji predstavila hatchback, odnono peterovratnu izvedbu modela Rapid.

Snažni aduti

Rapid ima međuosovinski razmak od 260,2 cm, a Golf od 263,7 cm. Dužinom od 430,4 cm novo je izdanje čak 18 cm kraće od limuzine, a na raspolaganju ima prtljažni prostor od 415 litara (Golf 380 l) u osnovnom izdanju, odnosno 1380 l nakon preklapanja naslona stražnje klupe.

Uz smanjenu dužinu Rapid Spaceback postao je okretniji i jednostavniji za korištenje. Mnogim će vozačima hatchback verziju biti lakše i parkirati. Prednji dio vozila ostao je isti, a uz novi stražnji dio Rapid je moguće opremiti i velikim staklenim krovom (171x115 cm). Takav se model odmah prepoznaje po stražnjim vratima s većom staklenom površinom, uz masivni zatamnjeni rub donjeg dijela, čime je Spaceback dobio i sportsku notu. Smanjenje ukupne dužine vozila ne osjećaju putnici u kabini jer im je na raspolaganju ista razina prostora - najviše u klasi u području glave i koljena na stražnjiim sjedalima. Novost je trokrako kolo upravljača te nove presvlake i sitni detalji, koji će uskoro biti dostupni i u limuzinskom izdanju.

U Hrvatskoj u studenom

Kao i svaka Škoda, vozi se vrlo dobro te donosi odličan omjer uloženog i dobivenog. Cijena za sada nije poznata, a potvđeno je kako se prvi primjerci u hrvatskim prodajnim salonima očekuju krajem studenog odnosno početkom prosinca. Vjerujemo da će cijena biti povoljnija od one za limuzinu, koja kreće od 97.000 kuna.

>> Vrlo prostrana i vozačka limuzina na pola puta od Golfa do Octavije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije