Naslovnica Auti Automobili

Prvi Opelov plug-in hibrid iz tri motora daje 300 konja

Prvi Opelov plug-in hibrid trebao bi se početi prodavati u sljedećih nekoliko tjedana, a prve isporuke kupcima kreću početkom 2020. Sve je to samo korak u elektrifikaciji cijelog portfelja ove njemačke marke do 2024.
22. svibnja 2019. u 12:17 2 komentara 494 prikaza
Opel Grandland X Hybrid4
Foto: Opel
Pogledajte galeriju 1/2

Opel je predstavio novu PHEV (plug-in hibridno električno vozilo) verziju Grandlanda X. Grandland X Hybrid4 kombinira snagu 1,6-litarskog benzinskog motora s turbopunjačem i dva elektromotora za ukupnih 300 konja. Prednji elektromotor uparen je s elektrificiranim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Automehaničar Bitna stavka Ne kupujte auto ako ovo ne znate: Evo koliko stoje rezervni dijelovi za razne modele

Drugi elektromotor, inverter i diferencijal integrirani su u električno pogonjenu stražnju osovinu kako bi nudili pogon na sve kotače. Sustav još čini 13,2-kilovatsatna litij-ionska baterija. Motor će se uglavnom koristiti kod srednje i veće brzine vozila, dok će za manje brzine i vožnju s prekidima biti zadužen električni dio pogonskog sustava.

Opel Grandland X Hybrid4 može u čistom električnom načinu rada prema WLTP voznom ciklusu proći 50 km. Preliminarna potrošnja goriva iznosi 2,2 l/100 km uz emisiju od 49 g/km CO2. Radi dodatnog poboljšanja učinkovitosti, Grandland X Hybrid4 ima sustav regenerativnog kočenja za vraćanje energije potrošene tijekom kočenja ili usporavanja.

Prometna i vozačka dozvola Nepostojeći dokument Nemate više knjižicu vozila? Onda biste mogli imati teškoće poput ovog građanina

Opelov hibrid ponudit će četiri načina vožnje: električni, hibridni, s pogonom na sve kotače i sportski, omogućujući prilagođavanje karakteristika vozila željama vozača ili uvjetima vožnje. Osim kabela za punjenje putem kućne utičnice, Opel će ponuditi uređaje za brzo punjenje na javim postajama za punjenje i kućnim razvodnim kutijama. Za kompletno punjenje baterije uz 7,4-kilovatsatnu razvodnu kutiju treba oko 1 sat i 50 minuta.

Prvi Opelov plug-in hibrid trebao bi se početi prodavati u sljedećih nekoliko tjedana, a prve isporuke kupcima kreću početkom 2020. Sve je to samo korak u elektrifikaciji cijelog portfelja ove njemačke marke do 2024. Još jedan korak na tom putu bit će predstavljanje električne verzije nove Corse koja će se početi podavati ove godine.

INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar messerschmidt
    messerschmidt:

    Svi ti hibridi i električni auti imaju puno veću snagu od običnih. Zanima me jedna stvar- Kod registracije se sve dažbine plaćaju po snazi auta. Jel se zbraja snaga elektro i benzinskog motora i po tome obračunavaju daće?