Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti VOZI EKO - sigurno i štedljivo

Prva ELEN solarna punionica je i dalje jedan od najpopularnijih izbora za punjenje električnih vozila

PROJEKT eMOBILNOST je razvojni projekt kojim HEP grupa želi biti u korak s energetskom strategijom Europske unije, koja kroz jednu od direktiva do 2020. godine predviđa dostupnost punionica na svakih 50 kilometara autocesta, u svim aglomeracijama s više od 20.000 stanovnika, u svim morskim, zračnim i lukama unutarnje plovidbe te na željezničkim kolodvorima.
12. lipnja 2019. u 15:18 506 prikaza
ELEN solarna punionica
Foto: VL
Pogledajte galeriju 1/2

S dolaskom ljetnih mjeseci i turista iz stranih zemalja, u Hrvatskoj se povećava broj električnih automobila na cestama. HEP širom Hrvatske ima više od 70 punionica od najmanje 22 kW, koje na pojedinim lokacijama bilježe i do 500 punjenja mjesečno. Za razliku od konvencionalnih vozila, električna vozila se mogu puniti i kod kuće, dok javna infrastruktura služi uglavnom za nadopunjavanje baterija ili za punjenje u slučaju nužde.

A kako su vlasnici električnih vozila zadovoljni s ELEN punionicama, saznajte u videu:

HEP-ovi razvojni planovi na području e-mobilnosti okrenuti su stvaranju optimalne mreže punionica raspoređenih na području cijele Hrvatske, kako bi se u omogućile međugradske i međunarodne vožnje električnim automobilom.

Sadržaj omogućio HEP

U selu Mečenčani stvaraju se goleme rupe u tlu
RASCJEPI U TLU
Ne uzrokuju samo potresi rupe u tlu: Vrtače se pojavljuju širom svijeta, a razlog je zabrinjavajuć
Nikola Škorić
PROLJETNA SEZONA
U novoj epizodi Raiffeisen Future Boosta saznajte kako je Nikola Škorić osnutkom tvrtke Electrocoin započeo revoluciju u industriji plaćanja