Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČISTA ENERGIJA

Prva ELEN solarna punionica je i dalje jedan od najpopularnijih izbora za punjenje električnih vozila

ELEN solarna punionica
Foto: VL
1/2
12.06.2019.
u 15:18

PROJEKT eMOBILNOST je razvojni projekt kojim HEP grupa želi biti u korak s energetskom strategijom Europske unije, koja kroz jednu od direktiva do 2020. godine predviđa dostupnost punionica na svakih 50 kilometara autocesta, u svim aglomeracijama s više od 20.000 stanovnika, u svim morskim, zračnim i lukama unutarnje plovidbe te na željezničkim kolodvorima.

S dolaskom ljetnih mjeseci i turista iz stranih zemalja, u Hrvatskoj se povećava broj električnih automobila na cestama. HEP širom Hrvatske ima više od 70 punionica od najmanje 22 kW, koje na pojedinim lokacijama bilježe i do 500 punjenja mjesečno. Za razliku od konvencionalnih vozila, električna vozila se mogu puniti i kod kuće, dok javna infrastruktura služi uglavnom za nadopunjavanje baterija ili za punjenje u slučaju nužde.

A kako su vlasnici električnih vozila zadovoljni s ELEN punionicama, saznajte u videu:

HEP-ovi razvojni planovi na području e-mobilnosti okrenuti su stvaranju optimalne mreže punionica raspoređenih na području cijele Hrvatske, kako bi se u omogućile međugradske i međunarodne vožnje električnim automobilom.

Sadržaj omogućio HEP

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije