Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO DO AUTA

Provjerili smo koji će vam trgovci isporučiti vozila naručena prije pandemije koronavirusa

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
21.04.2020.
u 11:17

Upute o rukovanju automobilom i njegovim sustavima novi vlasnik dobit će telefonom, a na preuzimanje vozila mora doći s maskom

Prije naručeni automobili koji su u Hrvatsku stigli baš u jeku borbe protiv koronavirusa većinom će biti isporučeni kupcima. Odnosno, samo su nam u zastupništvu Kije i Volva odgovorili da kod njih isporuka trenutačno nema, niti njihovi kupci na tome inzistiraju. Suzuki se prilagođava željama kupaca, pa automobil isporuči onome tko to želi, dok će vozačima kojima sada nije ugodno preuzeti automobil on biti isporučen naknadno.

- Isporučuju se i auti s lagera i ranije naručeni automobili, naravno. Ljudi su aute platili, čekali su ih tri mjeseca i normalno da ih sada žele - kažu u zastupništvu Mercedesa. I Porsche automobili stižu do svojih novih vlasnika po svim sigurnosnim preporukama. Isporuka vozila obavlja se na otvorenom prostoru. Isporučitelj ima masku, rukavice, te se drži propisani razmak. Kupac također mora imati masku prilikom preuzimanja vozila. Porscheov prodajni zastupnik prije same predaje vozila kupcu preko telefona kaže sve potrebne informacije o vozilu. Ista je situacija i u Opelu, Mazdi, Renaultu, Daciji, Nissanu, Citroënu, Peugeotu, Volkswagenu, Škodi, Seatu, Audiju... Kod svih se ranije naručeni automobili, kao i oni s lagera, uredno isporučuju.

- Sve stranke koje očekuju isporuku naručenih vozila dežurno osoblje redovno obavještava o statusu vozila i mogućnostima isporuke - kažu u Toyoti. U Fordu i Hyundaiju navode da isporuke vozila funkcioniraju uz pridržavanje propisanih mjera zaštite zdravlja, ali da to može odstupati kod nekih prodajnih partnera.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar BettyBU97
BettyBU97
13:01 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
00:10 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar JenniferIQ87
JenniferIQ87
16:53 23.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije