Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozili smo

Prostrani Fordov dostavnjak sada je i ozbiljan obiteljski igrač

ford tourneo connect
Foto: Ford
1/3
23.11.2013.
u 10:00

1,6-litrenom dizelašu sa 95 KS potrošnja je 34 % manja nego prije

Druga generacija Fordovog dostavnjaka Transit Connect izgledom je mnogo atraktivnija od prethodnika, pa se očekuje da će i putnička verzija Tourneo Connect biti uspješnija i preoteti dio tržišnog kolača najprodavanijima u klasi, francuzima Berlingu i Kangoou.

Transit/Tourneo Connect dolazi u dvije verzije, s međuosovinskim razmakom od 266 cm (dužina 441 cm) ili 306 cm (Grand verzija, 489 cm). Za dostavnu verziju su, dakako, najvažniji podaci o prtljažniku. Manja verzija prima 2900, a veća 3600 litara. On je jedini dostavnjak u klasi u koji se kroz bočna klizna vrata može utovariti europaleta, dok je utovarni prag nizak. Manja putnička verzija sa pet sjedala (tri odvojena u drugom redu) koja je odlična obiteljska alternativa jednovolumenima ima prtljažnik od 1029 litara.

Materijali su vrlo dobri, kao i zvučna izolacija, a u autu je velik broj korisnih pretinaca. Novost su praktična dvostruka klizna vrata. Titanium paket opreme nudi i dašak luksuza. U vožnji je Tourneo za automobil s visokim težištem i više nego korektan, što smo od Forda i očekivali. I u dostavnoj varijanti je preglednost dobra, posebno zbog velikih dvostrukih retrovizora. Duži Tourneo dolazi s pet (prtljažnik 1529 l) ili sedam sjedala (prtljažnik 332 l).

U ponudi je pet motora. Početnom 1,0 ecoboost turbobenzincu s tri cilindra i 100 KS možda nedostaje malo snage, ali može se voziti uz potrošnju manju od 6 litara. Jači benzinac 1,6 ecoboost sa 150 KS dolazi i s automatskim mjenjačem. Dizelski 1,6 TDCi nudi se u tri verzije, sa 75, 95 i 115 KS. Isprobali smo srednji, koji bi trebao biti najprodavaniji. Dovoljno je reći da je 34% štedljiviji od prethodnika.

Još jedna bitna stavka je servisni interval od 30.000 km (do sada 20.000). U Hrvatsku stiže krajem godine, a cijene još nisu poznate.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije