Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO U HRVATSKOJ

Prostrana i praktična Dacia Dokker za 88.900 kuna

dacia dokker (1)
Foto: Dacia
1/8
19.06.2013.
u 12:54

Radi se o klasičnom kompaktnom dostavnjaku, svojevrsnoj Dacijinoj verziji Renault Kangooa

Dacia, jedna od rijetkih marki u Europi koja usprkos krizi i dalje raste, ne prestaje s ekspanzijom i predstavlja nove modele. U Hrvatsku je stigao Dokker, njihov osmi model od Renaultovog preuzimanja rumunjske marke. Radi se o klasičnom kompaktnom dostavnjaku, svojevrsnoj Dacijinoj verziji Renault Kangooa, koji se nudi u multipraktičnoj putničkoj inačici i dostavnoj “van” verziji.

Dokker, međutim, nije nastao na platformi Kangooa, već na platformi koju Dacia koristi za svoje modele i nadograđuje ju od 2004. godine. Dakako, mehanika i motori su Renaultovi, a Dokker se kao i jednovolumen Lodgy proizvodi u tvornici u Maroku. Dokker i u unutrašnjosti nudi sve kvalitete koje su predstavljene u novijim Dacijama, od boljih materijala i dizajnerskih rješenja do multimedijskog sustava. Kod ovakvih je automobila glavni adut prostranost i Dokker tu briljira. Prtljažnik prima 800 litara prtljage, a s preklopljenim stražnjim sjedalima čak 3000 litara.

Dacia Dokker serijski dolazi s jednim kliznim vratima. Za druga klizna vrata treba doplatiti 3000 kuna.

Dokker je robustan i izdržljiv automobil, a udaljenost od tla od 18,9 cm mu omogućuje praktično korištenje kao i vožnju po lošijim cestama. Dok će putničku verziju prvenstveno kupovati višečlane obitelji i oni koji imaju potrebu prevoziti mnogo prtljage, dostavna je varijanta namijenjena firmama i obrtnicima.Putnička verzija Dokkera dolazi s dva paketa opreme - Ambiance i Laureate. Cijena od 1.7. za 1,6 benzinsku verziju sa 85 KS iznosi 88.900 kuna. Zbog novih trošarina profitirali su dizelaši pa je cijena s dCi 75 motorom 96.900 kuna.Dostavna verzija Van dolazi uz opremu Base i Ambience, a cijena starta od 64.250 kuna.

>> Dacia Sandero Stepway - narodni automobil za šminku i vikendicu

>> Živahan obiteljski sedmerosjed po još uvijek diskontnoj cijeni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije