Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HARD TEST

Prostran i štedljiv dizelski karavan privlači i cijenom

Hyundai i30
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
01.06.2014.
u 16:45

Kad su sva sjedala u upotrebi prtljažnik prima 528 l, a spuštanjem naslona stražnjih sjedala otvara se čak 1642 l zapremine

Hyundai i30 za dobar se položaj na tržištu izborio odličnim omjerom uloženog i dobivenog, dobrom cijenom, privlačnim izgledom, solidnom opremom i dobrim motorima. Karavanska inačica tome je dodala i zavidnu količinu prostora. Hyundaijevu kompaktu proporcije su dobro odmjerene, izduženi stražnji kraj prirodno je uklopljen. Karavanska izvedba duga 430 cm obiluje praktičnim detaljima. U ergonomski organiziranom interijeru materijali su kvalitetni, završna obrada dobra. Sjedala su čvrsta i udobna. Prostrana stražnja klupa nudi dovoljno prostora za tri odrasla putnika, a naslon joj je preklopiv u omjeru 60:40. Prtljažnik modela i30 CW je vrlo upotrebljiv, zahvaljujući velikom otvoru, niskom utovarnom rubu i pravilnom obliku.

Testni primjerak pokreće odličan 1,6-litreni dizelski agregat. Razvija 110 KS, agilan je, radi uglađeno i tiho. Nudi i više nego solidna ubrzanja. Po tvorničkoj deklaraciji prosječno troši 4,3 l/100 km, a u praksi i u gradu može trošiti ispod 6 litara. Uparen je s preciznim 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Hyundai i30 CW 1,6 CRDi iLike košta 132.990 kuna, a Hyundai na svoje modele daje pet godina tvorničkog jamstva bez ograničenja kilometara. Srednji paket opreme iLike donosi, primjerice, daljinsko zaključavanje, kožni upravljač i ručica mjenjača, elekrične grijane retrovizore, mrežicu u prtljažnom prostoru, ABS, ESP, pomoć pri kretanju uzbrdo, klima-uređaj, radio CD, LED dnevna svjetla, maglenke.

>> Najmanji model korejskog Hyundaija stigao je u Hrvatsku

>> Karavanska izvedba nije narušila skladan izgled

Komentara 3

GI
giglibigli
12:42 02.06.2014.

pa za te novce može se kupiti golf a ne ovaj korejanac koji će za deset godina toliko dobro držati cijenu da će biti isplativije držati kokoške u njemu nego ga prodati

N1
Nešo.15
08:00 02.06.2014.

Renault Megane, CHEVROLET Cruze, Citroen C5, VOLVO V40, VOLVO V60 su najbolji karavani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije