Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomak na vrhu

Prodaja Mercedesa raste dvostruko brže od BMW-ove

Mercedes C-klase coupe
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
18.04.2016.
u 00:05

Mercedes je u tri mjeseca prodao 483.487 automobila, od čega više od 150.000 A klase

U prva tri mjeseca 2016. Mercedes je, nakon desetljeća premoći BMW-a, na tržištu luksuznih automobila pobijedio. Daimler, tvrtka koja stoji iza Mercedesovih brendova, prodao je 483.487 automobila, a BMW 478.743 vozila. Prodaja Mercedesovih kompaktnih modela rasla je 26 posto i zahvaljujući tome vratio se na tron. Naime, prodano je čak 150.000 automobila modela A klase. Audi je na trećemu mjestu s 455.750 automobila.

Popularnost novih SUV modela Mercedesa poput GLC-a sve je veća, a u kompaniji očekuju veliki rast prodaje i na redizajniranom izdanju E klase sedana koji se uskoro očekuje u prodaji. S druge strane, BMW ima starije modele, a konkurent sedana E klase popularna BMW petica neće u redizajn do 2017. Rast prodaje Volkswagena usporen je zbog skandala s kojim se suočavao, ali se dobro oporavlja.

Za sve automobilske kompanije koje nude luksuzne modele na tržištu, alternativa su električni automobili iz tvornice Tesla Motors koja postaje sve jača konkurencija luksuznim linijama za ekološki osviještene kupce. 


>> Sportski coupé s genima grubijana

Komentara 1

Avatar Olujni
Olujni
20:03 24.04.2016.

Kakva ogavna reklama Tesla auta! Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije